Νότια Εύβοια: Δείτε τι πλάσμα βρήκε έξω από την πόρτα

Το άγνωστο πλάσμα που εμφανίστηκε έξω από σπίτι
Το άγνωστο πλάσμα που εμφανίστηκε έξω από σπίτι

Υπάρχουν έντομα που δεν έχουμε δει ποτέ στα μάτια μας;

Έντομα που κάνουν την εμφάνιση τους και θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας. Και όμως όσο περίεργο και αν σας φαίνεται αρχικά, χαμό προκάλεσε στο ίντερνετ η φωτογραφία με ένα πλάσμα που σίγουρα ξεχωρίζει. Δεν ήταν ένα πλάσμα που ξέραμε αλλά κάτι διαφορετικό.

Το άγνωστο πλάσμα που εμφανίστηκε έξω από σπίτι

Το μικροσκοπικό έντομο εμφανίστηκε έξω από σπίτι στην Νότια Εύβοια και καθώς νιώθει απειλή ξεκινάει να απομακρύνεται.

Για την ιστορία να σας πούμε ότι αυτό το έντομο είναι κοινώς γνωστό ως ο μεγάλος αιγόκερως ή cerambyx longicorn, είναι ένα είδος σκαθαριού. Εμφανίζεται στη Βόρεια Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία. Το σκαθάρι ήταν παλαιότερα παρόν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά εξαφανίστηκε τοπικά τουλάχιστον εκατοντάδες χρόνια πριν.

Το άγνωστο πλάσμα που εμφανίστηκε έξω από σπίτι
Το άγνωστο πλάσμα που εμφανίστηκε έξω από σπίτι

Που βρίσκονται τα περισσότερα έντομα;

Αν και θα περίμενε κανείς σε ένα φτωχικό σπίτι να κυκλοφορούν περισσότερα έντομα, στην πραγματικότητα στα πλουσιόσπιτα υπάρχουν περισσότερα από αυτά μέσα και γύρω από το σπίτι, σύμφωνα με μια αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Αυτό, σύμφωνα με τη μελέτη, κατά βάση οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι υψηλότερου εισοδήματος συνήθως έχουν κήπους και μπαλκόνια με περισσότερα φυτά, πράγμα που προσελκύει και έντομα με…πολλά πόδια. Για αυτό, αν θα δείτε πολλά έντομα σε ένα ακριβό σπίτι, μην απορήσετε στο μέλλον.

Τι προβλέπεται να γίνει με τα έντομα μέχρι το 2050;

Μέχρι το 2050, ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο πληθυσμός της Γης θα αυξηθεί σε 9 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Και οι ειδικοί ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των τροφίμων. Έτσι ίσως χρειαστεί να βρούμε εναλλακτικές πηγές τροφής όπου και τα έντομα θα μπορούσαν να είναι μέσα στη λίστα. Και όμως, στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τι συστάσεις δίνουν για να τρώμε γρύλους, γαρίδες και αλευροσκώληκες.