North evia samos pass: Άρχισε η αίτηση

Ανοίγει η ειδική εφαρμογή στο gov.gr και σε λειτουργία θα είναι το North Evia – Samos Pass.

Η πλατφόρμα North Evia Pass άνοιξε για πρώτη φορά το μεσημέρι της Πέμπτης (30/6) και οι άυλες ψηφιακές κάρτες, μέσω του vouchers.gov.gr, έγιναν ανάρπαστες από πολίτες, οι οποίοι θα τις χρησιμοποιήσουν για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια.

Μόνο μέσα στα πρώτα 20 λεπτά είχαν υποβληθεί περισσότερες από 2.000 αιτήσεις έκδοσης κάρτας για τη Βόρεια Εύβοια.

Λίγα λεπτά μετά τη μιάμιση το μεσημέρι συμπληρώθηκε ο αριθμός των αιτούντων που ήταν 8.000 σύνολο για τη Βόρεια Εύβοια.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη φάση αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί 25 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι.

Υπάρχουν δύο λύσεις για να βρείτε την πλατφόρμα. Μπορείτε είτε μέσω του gov.gr που παρακάτω θα βρείτε το link, ή μέσω του vouchers.gov.gr. Πρόκειται για την πλατφόρμα που έχει ως σκοπό την οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας για τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Θα μπορούν να κανουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε Σάμο ή Βόρεια Εύβοια και να επωφεληθούν της επιδότησης «North Evia-Samos Pass», την οποία θα λάβουν μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο κινητό τους.

Όλοι οι πολίτες μπορούν να κάνουν αίτηση για την έκδοση άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε είτε στο ξενοδοχείο, είτε στο εστιατόριο, είτε στο μέσο που θα σας μεταφέρει. Η χρήση του μπορεί να γίνει εφόσον επιλέξετε Βόρεια Εύβοια ή Σάμο για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2022.

North evia samos pass gov
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να έχετε κάνει φορολογικές δηλώσεις όλα αυτά τα χρόνια
και να μην είστε δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα τουρισμού από το κράτος.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να έχετε κάνει φορολογικές δηλώσεις όλα αυτά τα χρόνια
και να μην είστε δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα τουρισμού από το κράτος.

Για να κάνετε την αίτηση θα πατήσετε το σύνδεσμο που είναι στην παρένθεση (https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/epidoteseis-politon/eniskhuse-gia-ten-oikonomike-sterixe-tes-touristikes-drasteriotetas-ton-plegeison-periokhon-boreias-euboias-kai-samou-evia-samos-pass). Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, να συμπληρώσετε και να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Τα vouchers κατανέμονται σε 4 φάσεις, ανάλογα με τον μήνα που θέλει να ταξιδέψει κάποιος: Ιούλιος (1η Φάση) , Αύγουστος (2η Φάση), Σεπτέμβριος (3η φάση) ή Οκτώβριος (4η φάση).

Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στη Βόρεια Εύβοια, τα ποσά επιδότησης ανέρχονται σε 150 ευρώ εκτός αν επιλέξουν να πάνε Αύγουστο (2η φάση) οπότε και δικαιούνται επιδότηση 100 ευρώ

Όσοι επιλέξουν τη Σάμο, η επιδότηση είναι 300 ευρώ, εκτός από τον Αύγουστο που είναι 200.

Η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.

Η αξιολόγηση της αίτησης και η έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας θα διαρκεί μέχρι και τρεις εργάσιμες ημέρες. Μετά την έγκριση και έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας.

Για τις νέες επιταγές τουρισμού που θα διατεθούν σύντομα καθώς και τα έργα αποκατάστασης μίλησαν στην ΕΡΤ ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργό, ο Μιλτιάδης Χέλμης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας – Καρύστου και ο Γιώργος Χατζηδημητρίου, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου.