Έφυγε ο γνωστός μουσικός Νίκος Σπυρόπουλος – αυθεντικός Έλληνας ροκάς

Την δυσάρεστη είδηση, έκανε γνωστή ο καλός του φίλος του, Δημήτρης Πουλικάκος με το παρακάτω ποστάρισμα στο Facebook.

Ο μουσικός Νίκος Σπυρόπουλος των Σπυριδούλα έφυγε νωρίς από την ζωή, στα 63 του χρόνια.

Σε ηλικία 63 ετών έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας  και μουσικός Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του, Βασίλη, είχαν ιδρύσει το 1977 ένα από τα σπουδαιότερα ροκ συγκροτήματα στην Ελλάδα, τη «Σπυριδούλα».

Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο ηθοποιός και τραγουδιστής, Δημήτρης Πουλικάκος. «Μας αφήνεις ορφανά,κύριε συνάδελφε. R.I.P.(“Άνοιξε Πέτρο,άνοιξε!!!”)», έγραψε στην ανάρτησή του.

Ο μουσικός Νίκος Σπυρόπουλος και το συγκρότημα Σπυριδούλα

Οι Σπυριδούλα σχηματίστηκαν το Νοέμβριο του 1977 από τους Βασίλη Σπυρόπουλο (κιθάρα), τον αδερφό του Νίκο (κιθάρα) τον Αντρέα Μουζακίτη (ντραμς), τον Μάκη Μπλαζή (μπάσο) και τους Κώστα Κουρεμένο και Γιώργο Κοτσμανίδη στα φωνητικά.

Οι αδερφοί Σπυρόπουλοι, όπως διαβάζουμε στο voria.gr, είχαν συνεργαστεί ήδη με τον Μουζακίτη στο συγκρότημα Last Barricade. Το όνομα το πρότεινε ο συνεργάτης τους Γιώργος Γαϊτάνος, εμπνευσμένος από την ιστορία της Σπυριδούλας Ράπτη, θύματος ενός εγκλήματος που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη το 1956.

Η 12χρονη οικιακή βοηθός είχε βασανιστεί επί 36 ώρες με ηλεκτρικό σίδερο από το ανδρόγυνο που την μεγάλωνε. Οι Σπυριδούλα ξεκίνησαν συναυλίες όπου έπαιζαν κατά κύριο λόγο διασκευές από Rolling Stones, Lou Reed, Velvet Underground καθώς και μπλουζ και γρήγορα τράβηξε το ενδιαφέρον του σχετικού κοινού.

Το 1978 είχαν ήδη αποχωρήσει οι Κουρεμένος, Κοτσμανίδης και Μπλαζής, με τον τελευταίο να αντικαθίσταται από τον Τόλη Μαστρόκαλο ενώ λίγο μετά ο Μουζακίτης αντικαταστάθηκε από τον Τάσο Φωτοδήμο.