Δείτε τι υπάρχει ακόμα στον βυθό της θάλασσας στην Κύμη! [Φωτογραφία]

Είναι πολύ λυπηρό αυτό που είχε συμβεί πριν πολλά χρόνια. Είχε συγκλονίσει την περιοχή της Κύμης και όλη την Ελλάδα.

Ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα όταν ένα δυσάρεστο περιστατικό στη θάλασσα μας συγκλόνισε όλους. Όλα ξεκίνησαν ένα πρωί όταν το πλοίο αναποδογύρισε ανοιχτά της Κύμης. Ήταν 05.15 το πρωί όταν ένα αλιευτικό βρίσκει το φορτηγό πλοίο ανεστραμμένο να επιπλέει.

Στις 29 Δεκεμβρίου το 1996 η Ελλάδα συγκλονίζεται από το μεγάλο ναυάγιο του «Δύστος». Όλα τα κανάλια εκείνη την εποχή, σταματούν την ροή του προγράμματος τους και παίζουν σε ζωντανή σύνδεση από ελικόπτερο, την εικόνα του ναυαγίου.

Είκοσι άτομα έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα μικρό κορίτσι. Την επομένη των Χριστουγέννων, το πλοίο με πλήρωμα 21 έλληνες ναυτικούς, είχε φορτωθεί με 5.300 περίπου τόνους τσιμέντο και θα ταξίδευε για τον Πειραιά.

Ο καιρός όμως, δεν ήταν καλός και η θάλασσα είχε μεγάλα κύματα. Στις 8 το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου, το Δύστος είχε την τελευταία του επικοινωνία. Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας συνέβη το μοιραίο.

Η Κύμη για όσους δεν ξέρουν, είναι μια μικρή πόλη που 5 χιλιόμετρα μακρυά υπάρχει το λιμάνι της. Αποτελεί δημοτική κοινότητα του νέου διευρυμένου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, του οποίου αποτελεί την Ιστορική έδρα.

Τα χρόνια πέρασαν και δυστυχώς στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κύμης υπάρχει ακόμα στον βυθό το ναυάγιο του πλοίο Δύστος.

Δείτε πως είναι σήμερα ο βυθός και το πλοίο Δύστος που δυστυχώς ναυάγησε. Φωτογραφία με το ναυάγιο του Δύστος στην θάλασσα της Κύμης. Πηγή φωτογραφίας: Γιώργος Σκαρλής