Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα my θέρμανση;

επιδομα θερμανσησ 2022, επιδομα θερμανσησ αιτηση, επιδομα θερμανσησ δικαιουχοι, επιδομα θερμανσησ κριτηρια, επιδομα θερμανσησ υπολογισμοσ, epidoma thermansis,  επιδομα θερμανσησ ποσο, αιτηση επιδομα θερμανσησ, επιδομα πετρελαιου θερμανσησ, επιδομα θερμανσησ 2022 αιτηση, ποτε ανοιγει το επιδομα θερμανσησ, επιδομα θερμανσησ δικαιουχοι, επιδομα θερμανσησ κριτηρια, πετρελαιο θερμανσησ τιμη, επιδομα θερμανσησ 2022 αιτηση ποτε ανοιγει η εφαρμογη, my θερμανση, επιδομα θερμανσησ, επιδομα θερμανσησ 2022, επιδομα θερμανσησ αιτηση, αιτηση για επιδομα θερμανσησ, επιδομα πετρελαιου, επιδομα πετρελαιου θερμανσησ, πετρελαιο θερμανσησ, πετρελαιο θερμανσησ επιδομα, επιδομα θερμανσησ δικαιουχοι, επιδομα θερμανσησ κριτηρια

Αν και στην Εύβοια, το επίδομα θέρμανσης δεν θα είναι και τόσο μεγάλο, πολλοί κάτοικοι το περιμένουν με ανυπομονησία μιας και είναι ένα πρόσθετο βοήθημα.

Με φόντο τις ανεβασμένες τιμές του πετρελαίου το Υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να καταβάλει στους δικαιούχους όσο πιο νωρίς το επίδομα θέρμανσης και βέβαια ένα θετικό μέσα στην όλη κατάσταση είναι οι ηλιόλουστες μέρες και το γαϊδουροκαλόκαιρο.

Θέμα ημερών είναι να ξεκινήσει η πλατφόρμα my Θέρμανση για την υποβολή των αιτήσεων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το ελάχιστο ποσό επιδόματος θέρμανσης ανέρχεται, με βάση την ήδη ισχύουσα νομοθεσία, σε 100 ευρώ. Το μέγιστο ποσό του επιδόματος για την θέρμανση φτάνει τα 750 ευρώ και θα αυξηθεί στα 800 ευρώ, αντίστοιχα. Για όσους εγκαταλείψουν το ηλεκτρικό και το φυσικό αέριο και στραφούν στο πετρέλαιο θέρμανσης ή στο υγραέριο ή άλλα μέσα θέρμανσης, το νέο αναμορφωμένο επίδομα για την θέρμανση, θα μπορεί να φθάσει, λόγω του υπερδιπλασιασμού, ακόμη και τα 1.600 ευρώ.

Επίδομα θέρμανσης 2022 αίτηση: Πότε ανοίγει η εφαρμογή;

Το επίδομα θέρμανσης αυτό του χειμώνα έχει στόχο να βοηθήσει τους πολίτες και να πιστώσει χρήματα στους λογαριασμούς τους προκειμένου να μειώσει περαιτέρω το κόστος που χρειάζονται για να ζεσταθούν.

Η αίτηση για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να αρχίσει τον Νοέμβριο.Οι παλαιοί δικαιούχοι θα πάρουν την προκαταβολή, η οποία θα είναι ίση με το επίδομα θέρμανσης που έλαβαν πέρυσι. Το υπόλοιπο ποσό που θα υπολογιστεί θα το λάβουν αργότερα, σε άλλες δύο δόσεις.

Οι νέοι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα πάρουν διπλό επίδομα, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1.600 ευρώ το ανώτερο.

Πως και πότε κάνουμε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης;

Όλα θα γίνουν μέσω του gov.gr. Από την υπηρεσία θα κάνετε αίτηση επιδόματος θέρμανσης, ή θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας. Η αίτηση για το επίδομα θέρμανσης θα γίνει μεταξύ Νοεμβρίου με Δεκεμβρίου, με επικρατέστερο μήνα τον Δεκέμβριο.

Για τα λοιπά καύσιμα όπως φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα – πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, μπορείτε να υποβάλετε στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ για το επίδομα θέρμανσης