Μοντέρνα κουζίνα.. Σίγουρη Επιλογή

Στην μοντέρνα κοινωνία είναι πλέον σύνηθες και γνωστό πως ένα σπίτι για να κατασκευαστεί ή να ανακαινιστεί πλήρως χρειάζονται έξυπνοι και << φινετσάτοι >>  τρόποι.

Το κύριο μέρος που πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση είναι ο χώρος της κουζίνας και πιο συγκεκριμένα τα έπιπλα που θα τοποθετηθούν σε αυτήν. Λόγο πως ο χώρος της κουζίνας είναι ο πιο λειτουργικός και παραγωγικός από κάθε άλλον χώρο, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή  στην λειτουργικότητα των επίπλων που θα ‘’ντύσει’’ την κουζίνα, ώστε να εξυπηρετούν και να διευκολύνουν με τη χρήση τους αλλά παράλληλα να διατηρούν και την κομψότητά τους. Με όλα τα διαφορετικά είδη χρωμάτων στην αγορά, η επιλογή ενός χρώματος μπορεί να καταλήξει ως μια πολύ δύσκολη επιλογή.

Γενικά, σε λευκά έπιπλα κουζίνας, αλλά και σε μπεζ αποχρώσεις είναι οι πιο δημοφιλείς ιδέες για το χρώμα του συγκεκριμένου χώρου, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Κουζίνας και Μπάνιου. Βέβαια, και το μαύρο φαίνεται να είναι η νέα τάση για τα έπιπλα. Παρόλο που είναι ένα χρώμα παράτολμο και το αποφεύγουμε, προσδίδει μια κομψότητα στο χώρο, ειδικά αν το χειριστούμε σωστά. Στην κουζίνα το μαύρο δεν το έχουμε συνηθίσει. Ειδικά εάν η κουζίνα είναι μικρή ή δεν έχει καλό φωτισμό, το μαύρο είναι παρακινδυνευμένη επιλογή.

Τα ντουλάπια καταλαμβάνουν το ένα τρίτο των προϋπολογισμών ανακαίνισης κατά μέσο όρο. Είναι αυτά που ουσιαστικά καθορίζουν και όλη τη διακόσμηση του συγκεκριμένου χώρου. Είτε αγαπάτε το μοντέρνο, είτε το κλασσικό στυλ, οι επιλογές που υπάρχουν είναι αρκετές.

Κάποια υλικά και χρώματα, ωστόσο, προσθέτουν έξυπνες πινελιές δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα διακόσμησης. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ντουλάπια που ταιριάζουν με το συνολικό χρωματισμό και ύφος της κουζίνας. Αρχικά, επιλέξτε πως θα είναι οι πόρτες του ντουλαπιού, καθώς είναι τα πιο ορατά σχεδιαστικά στοιχεία στην κουζίνα. Οπότε, το στυλ της πόρτας είναι μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πρέπει να κάνετε. Αν έχετε μικρό χώρο, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε έπιπλα  που προσφέρουν έξτρα εξοικονόμηση χώρου. Μερικά από αυτά είναι τα γωνιακά ντουλάπια καρουσέλ με τις παραδοσιακές πόρτες. Στη συνέχεια, επιλέξτε από τι υλικό θα είναι τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ντουλαπιών. Μπορείτε να επιλέξετε από ανοξείδωτο χάλυβα, μελαμίνη, μέταλλο ή ξύλο. Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για ντουλάπια είναι το μασίφ ξύλο.

 

Τα νέα της Εύβοιας

Τιμές ρεύματος Απριλίου 2023: Πόσο είναι η επιδότηση;

Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο Πάσχα;

Φωτοβολταϊκά στέγης επιδότηση 2023: Πότε θα αρχίσει;

Παράκαμψη στη Χαλκίδα: Πότε ξεκινά το έργο;

Ερέτρια: Ο δυνατός ήχος πάγωσε όσους ήταν εκεί

Κύμη: Όλο το χωριό βγήκε στον δρόμο για την παρέλαση

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις