Μηχανογραφικό 2021: Ποια είναι η προθεσμία για τις σχολές;

Minedu Μηχανογραφικό 2021: Τι πρέπει να κάνουν οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ και τι είναι το παράλληλο μηχανογραφικό;

Μέχρι και την Τετάρτη 28-7-2021 και ώρα 24:00, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο (ΜΔ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις ημέρες.

Αρχικά θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το ΜΔ και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση) και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου (Οριστικοποίηση).

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής ΜΔ είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευση της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το ΜΔ.

Όσον αφορά το παράλληλο μηχανογραφικό μπορούν να το κάνουν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2021 και οι τελειόφοιτοι που απέκτησαν απολυτήριο Λυκείου το 2021, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχαν ή όχι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του ίδιου έτους,

Μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59, για ειδικότητες σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή το Υπουργείο Υγείας ή το Υπουργείο Τουρισμού ή τον Ο.Α.Ε.Δ. (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων) και αφορούν στο Α’ εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2021.