Μέχρι πότε έχουμε αντιπυρική περίοδος το 2022;

Μιλάμε για έναν νομό που δυστυχώς τα καλοκαίρια υπάρχουν αρκετές πυρκαγιές και θα πρέπει να ξέρουμε καλά το πότε είναι η αντιπυρική περίοδος

Το καλοκαίρι που πέρασε, μεγάλη πυρκαγιά είχαμε στην περιοχή του Κρεμαστού, όπως επίσης στην Κάρυστο και στο Αλιβέρι.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η αντιπυρική περίοδος είναι διαφορετική από το κάψιμο ξερών χόρτων. Σκοπός της αντιπυρικής περιόδου είναι να ενταθεί η προσοχή και η προσπάθεια όλων για την προστασία των δασών.

Από την 1η Μαΐου κάθε έτους ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος που διαρκεί 6 μήνες, ως την 31η Οκτωβρίου. Η αντιπυρική περίοδος 2022 ξεκίνησε από την Πρωτομαγιά και σταματά την 31 Οκτωβρίου 2022.

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2022
Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι άλλο είναι η αντιπυρική περίοδος και άλλο η απαγόρευση για το κάψιμο ξερών χόρτων. Φωογραφία: CHUTTERSNAP, Unsplash

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο και η καύση των αγρών καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από τον Μάη έως τον Οκτώβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, 250 πυροσβέστες από ευρωπαϊκές χώρες ήταν σε Αθήνα, Λάρισα και Τρίπολη για να μην χαθεί χρόνος όπως συνέβαινε κάθε χρονιά όπου η χώρα μας.

Η δεύτερη καινοτομία είναι ότι φέτος περιπολούσαν έμφορτα με νερό, τα περισσότερα εναέρια μέσα ώστε να είναι άμεση η επέμβαση από αέρος σε μία πυρκαγιά και επίσης για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.