Είναι μια καταπληκτική φωτογραφία από την Κάρυστο. Αυτό που έβγαλε από τα νερά ήταν πολύ μεγάλο και αμέσως η εικόνα αυτή έγινε viral.
Πρόκειται για ένα μεγάλο ψάρι που κολυμπούσε στην θάλασσα της Καρύστου. Ένα μεγάλο πλάσμα που αποθανάτησε ο φακός του Δημήτρη Βερούχη.
Η Κάρυστος είναι παραθαλάσσια πόλη και αποτελεί την έδρα του Δήμου Καρύστου. Το 1951 είχε 3.118 κατοίκους, ενώ ο πληθυσμός της κατά την απογραφή του 2011 ανερχόταν σε 5.112 κατοίκους.
Δεν έχετε προσέξει με τίποτα μια μικρή λεπτομέρεια. Αυτό το πλάσμα το συγκρίναμε με ένα κέρμα του ενός ευρώ. Καταλαβαίνετε ότι το ψάρι αυτό είναι πολύ μεγάλο. Ένα μεγάλο ψάρι είχαμε δει και στην Κύμη.
Είναι ένα ψάρι που συχνάζει σε βραχώδεις βυθούς και σε βάθη από 5-300 μέτρα. Μάλιστα το βάρος του μπορεί να φτάσει και τα 60 κιλά. Στις ελληνικές θάλασσες είναι πιο μικρό και μπορεί να φτάσει μέχρι 25 κιλά βάρος και 1,5 μέτρο μήκος, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.
Το χρώμα του είναι σκούρο καφέ και βγήκε μέσα από την θάλασσα στην Κάρυστο.
Αυτή είναι η ιστορία της Καρύστου
Στον πρώτο χρόνο της Επανάστασης από την Κάρυστο, σύμφωνα με το wikipedia.org, εφοδιάζονταν τα φρούρια της Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Η Εύβοια επαναστάτησε τον Μάιο του 1821 με ηγέτες τους Βερούση, Γοβιό και επίσκοπο Καρύστου Νεόφυτο, αναγκάζοντας τους Τούρκους να κλειστούν στα φρούρια της Καρύστου και της Χαλκίδας. Οι Έλληνες ηττήθηκαν σε διάφορες μάχες αλλά κατανίκησαν τα στρατεύματα του Ομέρ Βρυώνη στα Βρυσάκια.
Το 1822 ο Οδυσσέας Ανδρούτσος κινήθηκε προς πολιορκία της Καρύστου αλλά γρήγορα εγκατέλειψε την προσπάθεια. Ωστόσο οι επαναστάτες είχαν επικρατήσει σε πολλά μέρη της Εύβοιας και όπως προκύπτει από οθωμανικές πηγές, ο διοικητής της Καρύστου Ομέρ μπέης ζητούσε συνεχώς από την κυβέρνησή του βοήθεια για να αντέξει στην πολιορκία.
Τον Ιούλιο του 1823 εστάλη από τη Σμύρνη βοήθεια από 3.000 άνδρες και πολεμικό υλικό για την Κάρυστο και τη Χαλκίδα. Στα τέλη του 1823 οι Έλληνες υπό τον Νικόλαο Κριεζώτη έκαναν άλλη μια προσπάθεια να πολιορκήσουν την Κάρυστο μετά από μάχες στους Καραίους, το Μαρμάρι και το Αλιβέρι. Οι Τούρκοι συνέχισαν τις εκκλήσεις προς την Πύλη για ανεφοδιασμό και ενισχύσεις.
Τον Μάρτιο του 1824 έφτασαν στην Κάρυστο και τη Χαλκίδα 1.000 Αλβανοί μισθοφόροι και αργότερα έφτασε και σώμα γενιτσάρων. Οι επαναστάτες έλυσαν οριστικά την πολιορκία της Καρύστου στα τέλη Ιουνίου του 1824. Το 1825 έγινε ναυμαχία μπροστά στο κάστρο της Καρύστου μεταξύ πλοίων των γειτονικών νησιών και του τουρκικού στόλου που συνόδευε φορτηγά πλοία με εφόδια.
Τον Μάρτιο του 1826 άρχισε πολιορκία της Καρύστου από τον Φαβιέρο η οποία διήρκεσε 24 μέρες. Η φρουρά της Καρύστου νίκησε τους επαναστάτες. Σώζεται τουρκικό έγγραφο με το οποίο ο αρχηγός της φρουράς της Καρύστου διατάσσεται να αποστείλει τα κεφάλια και τα αυτιά των επαναστατών που ηττήθηκαν. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η τελευταία πολεμική επιχείρηση της Επανάστασης στην Κάρυστο.
Τα έτη 1827-28 κύλισαν χωρίς σημαντικά γεγονότα, έως ότου το 1829 η Κάρυστος, όπως και ο Εύριπος και η Αθήνα, παραχωρήθηκαν στο υπό σύσταση ελληνικό κράτος. Από τότε αρχίζει μια περίοδος διαπραγματεύσεων για τους όρους με τους οποίους θα αποχωρούσαν οι Οθωμανοί και κυρίως για την διευθέτηση των κτηματικών περιουσιών τους.
Στα τέλη του 1832 αποχώρησε ο τουρκικός πληθυσμός της Καρυστίας και μετεγκαταστάθηκε στο Τσεσμέ, το Σιβρίχισαρ και το Σιγιασάκ της Σμύρνης.
Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, οι Τούρκοι έχοντας ουσιαστικά αρπάξει τεράστιες εκτάσεις που δεν τους ανήκαν, απαιτούσαν να λάβουν αποζημίωση γι’ αυτές. Ακόμα και μετά τη λήξη των πολεμικών επιχειρήσεων με τη Μάχη της Πέτρας, οι Τούρκοι της Καρύστου εξακολουθούσαν να κρατούν Έλληνες αιχμαλώτους και σκλάβους, καθώς και να επιτίθενται στα γύρω χωριά, γεγονός για το οποίο διαμαρτύρονταν οι χωρικοί προς τον τότε κυβερνήτη Καποδίστρια.
Αυστραλία: Μεγάλο ψάρι ξεβράστηκε στην ακτή
Το ψάρι εντοπίστηκε το 2019, από ψαράδες στην παραλία. Επειδή στα λέπια του ψαριού υπήρχε πάρα πολύ άμμος αρκετοί από όσους είδαν τη φωτογραφία του στα social media νόμιζαν πως πρόκειται για ναυάγιο μικρής βάρκας ή απλά πως είναι ψεύτικο.
Το ψάρι, σύμφωνα με το lifo.gr, βρέθηκε στις εκβολές του ποταμού Μάρεϊ, του μεγαλύτερου ποταμού της Αυστραλίας. Το συγκεκριμένο είδος ψαριού τρέφεται κυρίως με τσούχτρες και ζει κατά κύριο λόγο στα ανοιχτά νερά του ωκεανού.
Έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά στις θάλασσες της Αυστραλίας όπου φεγγαρόψαρα προκαλούν ζημιές σε γιοτ. Ο εντοπισμός του κοντά στις ακτές είναι αρκετά σπάνιος.
Πριν λίγο καιρό όμως, ένα άλλο πολύ μεγάλο φεγγαρόψαρο είχε βρεθεί στις ακτές της Καλιφόρνιας. Η περίπτωση της Καλιφόρνιας ήταν η πρώτη φορά που εντοπίστηκε το συγκεκριμένο είδος ψαριού στο βόρειο ημισφαίριο εδώ και 130 χρόνια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.
Εύβοια: Έπαθε σοκ με αυτό που βρήκε στο βουνό Εύβοια: Έχασαν τα λόγια τους όταν κοίταξαν στο βάθος
Εύβοια: Αυτό που είδαν στον ουρανό ήταν ανεξήγητο!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.