Χαλκίδα: Το μεγάλο πουλί που κάθεται στην θάλασσα! [Φωτογραφία]

Ένα απίθανο πλάσμα έχει κεντρίσει τα βλέμματα πολλών περαστικών που κάνουν την βόλτα τους στην περιοχή Συκιές στη Χαλκίδα.

Ένα πλάσμα που κάθεται πάνω σε έναν βράχο και αγέρωχο ατενίζει τα νερά του Ευβοϊκού. Μάλιστα όταν χάθηκε η θάλασσα είχε βρεθεί κοντά στην ακτή. Άνοιγε τις φτερούγες του και ήταν απλά μοναδικό.

Την φωτογραφία μας έστειλε αναγνώστης που έτυχε εκείνη την ώρα να κάνει το περπάτημα του στην περιοχή. Κάθε μέρα κάνει την άσκηση του και την συγκεκριμένη μέρα του έκανε εντύπωση που κάθονταν στο ίδιο σημείο για αρκετά λεπτά.

“Συνήθως το έβλεπα να κάθεται για ελάχιστα λεπτά και στην συνέχεια να ανοίγει τα φτερά του και να χάνεται στον ορίζοντα. Αυτή την φορά ήμουν πιο τυχερός. Κάθισε για αρκετά λεπτά.” μας είπε ο αναγνώστης μας.

Ο ίδιος μας είπε ότι όταν έδειξε την φωτογραφία σε φίλους του, κανένας δεν κατάφερε να του πει με βεβαιότητα ποιο είδος πτηνού είναι το συγκεκριμένο. Του είπαν όμως οι παλιοί πως πολλά σπάνια πλάσματα βρίσκουν καταφύγιο στη Χαλκίδα όλες τις ημέρες του χρόνου.

Σπάνια πλάσματα που αν είστε παρατηρητικοί και εσείς όπως ο αναγνώστης μας, σίγουρα θα τα αντικρίσετε. Πάντως μας έστειλε την φωτογραφία για να την μοιραστεί μαζί σας.

Σπάνια πουλιά βέβαια δεν θα συναντήσετε μόνο στη Χαλκίδα αλλά και σε διάφορες περιοχές του νομού. Δεν ξεχνάμε τις υπέροχες φωτογραφίες του Δημήτρη Βερούχη από την Κάρυστο με σπάνια πλάσματα. Ήταν μάλιστα σε απόσταση αναπνοής.

Ένα απίθανο πουλί κάθονταν σε βράχο στη θάλασσα στη Χαλκίδα.