Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Καλύτερη η εικόνα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται από χθες το πρωί, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, σε περιοχές των Δήμων Διρφύων-Μεσσαπίων και Χαλκιδέων.

Η φωτιά εκτείνεται στη Βιομηχανική Περιοχή Νέας Αρτάκης-Βατώντα και έχει μέχρι στιγμής κάψει περίπου 6.500 στρέμματα.

Στο έργο κατάσβεσης αυτή τη στιγμή επιχειρούν 2 ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη, 110 Πυροσβέστες (μαζί με 20μελή ομάδα Πυροσβεστών από την Γαλλία με δικά τους οχήματα), 35 υδροφόρες με τη συνδρομή υδροφόρων και χωματουργικών μηχανημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων, υπάλληλοι και συνεργεία της Δασικής Υπηρεσίας, μηχανήματα στρατού και οχήματα εθελοντικών ομάδων.

Στις 09:00 το πρωί σήμερα, Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, συνεδρίασε για ακόμη μια φορά το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Εύβοιας και τα συμπεράσματα είναι ότι αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι σε ύφεση, κινείται σε ένα μέτωπο και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Η προσπάθεια ελέγχου και κατάσβεσης συνεχίζεται.

Επισημαίνουμε ότι και σήμερα βρισκόμαστε σε κατάσταση Ακραίου Κινδύνου Πυρκαγιάς-Συναγερμού (κατηγορία 5) και καλούμε τους πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να αποφεύγουν όλες τις ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά.