Τέλος οι μάσκες: Από πότε; Μάσκες θα φοράμε στα σούπερ μάρκετ;

Από το κράτος ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις για τις μάσκες. Δείτε παρακάτω πού θα παραμείνουν υποχρεωτικές και πού καταργείται η υποχρεωτικότητα τους από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε ότι οι μάσκες θα πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικές στις μονάδες υγείας και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς και στα ΜΜΜ, με εξαίρεση τα μέσα μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, όπως ΚΤΕΛ, αεροπλάνα και τρένα.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι koronoios.jpg
Από το κράτος ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις για τις μάσκες

Από 1/6/2022 έως και 15/09/2022 δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τους εσωτερικούς χώρους, τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

Οι μάσκες τέλος και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους. Θα φοράμε μάσκες μόνο στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα φοράμε μάσκες στα σούπερ μάρκετ μιας και αυτά συγκαταλέγονται στα καταστήματα. Αν υπάρξει κάποια νεότερη ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ και τις μάσκες.

Για τα σχολεία και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, θα υπάρξει νεότερη συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Προσλήψεις στην δημοτική αστυνομία: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Εκτιμήσεις βάσεων 2022: Ποιοι οι παράγοντες

Μέχρι πότε είναι η παράταση ΟΣΔΕ 2022;

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2022 αίτηση: Ποιες οι προϋποθέσεις

Κάρυστος: Ένα μεγάλο πλάσμα ήταν στην θάλασσα

Δείτε τι πρόκειται να γίνει σε 7 δρόμους στη Χαλκίδα

Ακολουθήστε το Evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις