Τι θα ήταν καλό να αποφύγετε μετά από ένα μασάζ

Αν αντιμετωπίζετε αρκετό άγχος μέσα στην ημέρα σας ή αν προσπαθείτε να ξεπεράσετε κάποιον τραυματισμό, είναι πολύ πιθανό να έχετε αναζητήσει τη λύση των προβλημάτων σας στο μασάζ. Πραγματικά, οι θεραπευτικές ιδιότητες του μασάζ είναι πολλές και είναι σημαντικό να τις αξιοποιεί κανείς όσο περισσότερο γίνεται. Μπορεί, λοιπόν, να έχετε ήδη βάλει το μασάζ στο πρόγραμμά σας. Ωστόσο, μπορεί να μην γνωρίζετε πως υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι καλό να αποφεύγετε μετά από μία συνεδρία.

Τι να αποφύγετε μετά το μασάζ

  1. Την ένταση

Μπορεί να σας φαίνεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι. Μπορεί, μόλις τελειώσει το μασάζ σας, να βιαστείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας ασχολίες. Το να καθαρίσετε το σπίτι, για παράδειγμα, μπορεί να περιμένει. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει την ίδια ημέρα με τη συνεδρία. Εξάλλου, κάνετε μασάζ ακριβώς για να μπορέσετε να ηρεμήσετε. Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά το μασάζ κατ’ οίκον. Και αυτό επειδή θα μπορείτε αμέσως μετά να χαλαρώσετε. Γενικά, αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία ή δυσκολεύεστε να αισθανθείτε άνετα σε ένα ξένο περιβάλλον, το μασάζ κατ’ οίκον είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για εσάς. Επίσης, το να μην χρειάζεται να μπείτε στα μέσα μεταφοράς ή να περπατήσετε μετά από τη συνεδρία, σίγουρα θα συμβάλει στο να παραμείνετε χαλαροί.

  1. Την καφεΐνη

Και αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει με την ένταση. Μπορεί να λατρεύετε τον καφέ και να θέλετε οπωσδήποτε έναν μετά από το μασάζ, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερο να περιμένετε λίγο. Η καφεΐνη μας βάζει σε εγρήγορση, ενώ σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να αυξήσει και τα επίπεδα άγχους μας. Προφανώς, αυτό είναι κάτι που θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε μετά από ένα χαλαρωτικό μασάζ. Είναι καλύτερο να προτιμήσετε το νερό ή ένα τσάι με βότανα.

  1. Την έντονη γυμναστική

Δεν πειράζει αν μια μέρα δεν κάνετε τη γυμναστική σας με βάση το πρόγραμμα που έχετε φτιάξει. Απολαύστε για λίγο το γεγονός πως οι μύες σας είναι χαλαροί και εσείς οι ίδιοι νιώθετε ηρεμία. Ούτως ή άλλως, μπορεί να παρατηρήσετε πως μετά από ένα μασάζ νιώθετε κάπως κουρασμένοι και μπορεί να θέλετε περισσότερο να κοιμηθείτε παρά να βγείτε έξω για τρέξιμο. Παράλληλα, μπορεί να αισθάνεστε και κάπως πιασμένοι. Σε αυτήν την περίπτωση, μερικά τεντώματα θα σας βοηθήσουν.

Όπως και να έχει, είναι σημαντικό να ζητάτε και τη γνώμη του μασέρ ή της μασέζ σας. Αν έχετε απορίες ή δεν είστε απόλυτα σίγουροι πόσο πρέπει να φάτε, τι θα ήταν καλύτερο να πιείτε ή ποιες δραστηριότητες να κάνετε μετά από ένα μασάζ, σίγουρα η γνώμη ενός ειδικού θα σας βοηθήσει.