ΜΑΣΑΖ, ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ;

Κάθε μορφή και είδος μασάζ έχει κατά μια έννοια θεραπευτικές ιδιότητες και ταυτόχρονα προσφέρει χαλάρωση στον αποδέκτη. Η θεραπευτική αξία του μασάζ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η εξειδίκευση και η εμπειρία του θεραπευτή αλλά και η ψυχοσωματική κατάσταση του δέκτη.
Το μασάζ πραγματοποιείται μέσω μιας συγκεκριμένης διαδικασίας η  οποία περιλαμβάνει ένα κρεβάτι μασάζ, απαλό φωτισμό, αρωματικά κεριά και απαλή μουσική. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην δημιουργία ενός ήρεμου περιβάλλοντος προκειμένου η συνεδρία να πραγματοποιηθεί με επιτυχία.
Με τα χρόνια και την τεράστια εξέλιξη της επιστήμης οι θεραπευτικές ιδιότητες του μασάζ γίνονται ακόμη περισσότερο γνωστές και φυσικά μέσα από νέες ανακαλύψεις γνωρίζουμε ολοένα και περισσότερο τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει στον οργανισμό μας.
Υπάρχει όμως διαχωρισμός του μασάζ σε θεραπευτικό και χαλαρωτικό;
Η απάντηση είναι όχι.
Το μασάζ σαν διαδικασία προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο σώμα και τον οργανισμό. Κάθε μορφή μασάζ  έχει ταυτόχρονα και θεραπευτική αξία. Ο θεραπευτής μέσω της εξειδίκευσης του και της εμπειρίας που διαθέτει μπορεί να εντοπίσει τις ανάγκες του δέκτη και να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα πάσχοντα σημεία. Από το πιο απλοϊκό μασάζ μέχρι το πιο εξειδικευμένο ο αποδέκτης θα ηρεμήσει και θα χαλαρώσει από το στρες της καθημερινότητας, θα βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος μέσω των μαλάξεων και θα νιώσει ανακούφιση από την κούραση που ενδεχομένως θα έχει συσσωρευτεί σε διάφορα σημεία του σώματος.
Το μασάζ είναι όντως θεραπευτικό;
Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο ‘’θεραπευτικό’’ καθώς δεν αποτελεί στην πραγματικότητα μέσο θεραπείας αλλά μια συμπληρωματική διαδικασία που σε συνδυασμό με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού μπορεί να συμβουλέψει την εφαρμογή τεχνικών μάλαξης οι οποίες θα  ενισχύσουν σημαντικά στην βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού.
Πότε θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε το μασάζ χαλαρωτικό;
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω κάθε μορφή μασάζ δίνει μια αίσθηση χαλάρωσης στον αποδέκτη αφού μέσω των μαλάξεων αυξάνονται οι τιμές σεροτονίνης και ντοπαμίνης, δυο νευροδιαβιβαστών που συντελούν στην ευδιαθεσία. Τέτοιου είδους αποτελέσματα μας δίνει κυρίως το λεμφικό μασάζ το οποίο επιδρά άμεσα και αποτελεσματικά στο ίδιο το νευρικό μας σύστημα. Μάλιστα είναι τόσο μεγάλο το επίπεδο χαλάρωσης που επιφέρει που ο δέκτης είναι αδύνατο να μην αποκοιμηθεί έως το τέλος της συνεδρίας.
 
Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τα παραπάνω όλα τα είδη μασάζ έχουν μεγάλη θεραπευτική αξία, χαλαρωτικές ιδιότητες και συμβάλλουν πολύ στην ενίσχυση της καλής λειτουργίας του οργανισμού. Ανεξάρτητα λοιπόν από τον λόγο μια συνεδρία μασάζ είναι πάντα ιδανική επιλογή.

Αν θες να μείνεις στιλάτος την περίοδο της καραντίνας, η λύση είναι μία...

Insurance Market: Κέρδισε ως -40% το χρόνο στην ασφάλειά σου!