ΜΑΚΡΗ ΘΩΜΑ ΦΩΤΕΙΝΗ : «ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ….»

Προβλήματα με τις μεταφορές μαθητών καταγγέλλει η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείων Διρφύων.

Όπως δήλωσε η κα. Μακρή Φωτεινή στο evianews «Φέτος η κατάσταση είναι τραγική όσον αφορά τις μεταφορές των μαθητών.

Είναι ανεπαρκή και σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτη η μεταφορά των παιδιών. Πέντε παιδιά στερούνται υποχρεωτικής εκπαίδευσης (μαθητές προνηπίου) διότι δεν έχει η Περιφέρεια κάνει διαγωνισμό για την μίσθωση taxi.

Προνήπια και νήπια από Άγιο Αθανάσιο, Λούτσα προς νηπιαγωγείο Πάλιουρα και από Αμφιθέα και Καμπιά προς νηπιαγωγείο Καθενών.

Και το πρόβλημα συνεχίζει αφού σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες οι υπεύθυνοι δεν σηκώνουν τηλέφωνα να συνεννοηθούμε.

Εκ μέρους όλου του διοικητικού συμβουλίου ζητάμε την άμεση παρέμβαση των υπεύθυνων και την άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών.

Δεν μπορούμε να στερούμε στα παιδιά την εκπαίδευση αλλά ούτε στους γονείς τους το δικαίωμα στην βιοποριστική εργασία.» και συνέχισε λέγοντας «Εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι και το αποτέλεσμα δείχνει ότι η εξυπηρέτηση και η ασφάλεια των μαθητών του σχολείου μας είναι χαμηλά στις ιεραρχήσεις της περιφέρειας.

Συνεπώς, για να έχουμε αναστροφή του αποτελέσματος πρέπει να υπάρξει ειλικρινής θέληση και πολιτική βούληση για γόνιμο διαγωνισμό taxi και όχι διεκπαιρεωτική αδιαφορία που στόχο έχει να οδηγηθούμε μέσω της Κ.Υ.Α. 50025 στο να «μεταφέρονται οι μαθητές με ευθύνη εκείνων που έχουν τη γονική μέριμνα ή των κατά νόμο επιτρόπων αυτών και να τους χορηγείται επίδομα».