Δείτε τι είχε πάθει η Χαλκίδα και οι δρόμοι της! [Φωτογραφίες]

Είναι από τις εικόνες που σίγουρα θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη μας και θα τις θυμόμαστε για πάντα.

Δεν θα πιστέψεις αν δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες πως άδειασε μία πόλη σαν τη Χαλκίδα. Και να μας το έλεγαν, σίγουρα θα λέγαμε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ και είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Κανένας δεν θα πίστευε πως μεταμορφώθηκαν οι δρόμοι από γεμάτοι και με αρκετό κόσμο και αυτοκίνητα, σε έρημες περιοχές.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε όταν ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού τον Μάρτιο του 2020 στην Εύβοια.

https://youtu.be/eFQ-6Ms8mPQ?t=4

Χαλκίδα σε ημέρες αργίας και μαζικής εξόδου των εκδρομέων θύμιζε τις μέρες της καραντίνας η πρωτεύουσα. Ήταν Μάρτης και Απρίλης του 2020 όταν άδειασε η Χαλκίδα και ο κορονοιός μείωσε τις μετακινήσεις των κατοίκων και σκόρπισε τον τρόμο. Δείτε το βίντεο με την άδεια Χαλκίδα.

Τίποτα δεν θύμιζε τις μέρες όπου γίνονταν πανικός από τον κόσμο. Κάθε σοκάκι και στενό της πόλης είχε ζωή. Το πολυσύχναστο κέντρο όπου μαζεύεται κόσμος για να πραγματοποιήσει τα ψώνια του και η παραλία της Χαλκίδας για να απολαύσει τον καφέ του, ήταν άδεια. Τα φανάρια άναβαν και έσβηναν μάταια πολλές φορές αφού ούτε οχήματα ούτε πεζοί ήταν τον δρόμο.

Κανένας δεν θα πίστευε πως μεταμορφώθηκαν οι δρόμοι από γεμάτοι και με αρκετό κόσμο και αυτοκίνητα, σε έρημες περιοχές.

Στην ίδια κατάσταση φαίνεται πως θα οδηγηθούμε από αύριο και στην Εύβοια. Από ότι ακούγεται, τα σχολεία θα κλείσουν με εξαίρεση τα δημοτικά σχολεία.

Θυμίζουμε, λοιπόν, πως γίνεται η διαδικασία της αποστολής SMS για να μπορέσει κανείς να μετακινηθεί. Ο πολίτης θα πρέπει να δηλώνει ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και τον λόγο που επιθυμεί την έξοδο από το σπίτι του. Το SMS θα πρέπει να είναι της μορφής:

Χ κενό ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας.

Όπου Χ, αντιστοιχεί ο λόγος εξόδου και συμβολίζεται με τους αριθμούς 1, 2, 3, 4, 5, 6. Τι σημαίνει ο κάθε αριθμός

-Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία (1)
-Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους (2)
-Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή (3)
-Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη (4)
-Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (5)
-Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δυο άτομα. (6)