Καράβι με λαθρομετανάστες “έδεσε” σε παραλία της Εύβοιας – ΦΩΤΟ

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουλίου 2023 στο λιμεναρχείο και την αστυνομία για σκάφος με παράτυπους μετανάστες στην παραλία Βύθουρη του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Ακόμη μία απόβαση λαθρομεταναστών είχαμε σε παραλία της Εύβοιας.

Εντοπίστηκε ένα καράβι με 31 λαθρομετανάστες στην παραλία Βύθουρη.

Πρόκειται για 31 άτομα, επτά γυναίκες, τέσσερα παιδιά εκ των οποίων τα τρία παιδιά νεογέννητα.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμεναρχείου, της αστυνομίας, αλλά και με τη συνδρομή του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων οι μετανάστες μεταφέρονται διά θαλάσσης προς Κύμη.

Στο μεταξύ, γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των διακινητών.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του λιμενικού

Βραδινές ώρες χθες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφαλείας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση με τις Λιμενικές Αρχές Κύμης – Χαλκίδας και Βόλου, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΒΥΘΟΥΡΗ” ν. Εύβοιας λευκό μηχανοκίνητο σκάφος, μήκους 15μ. περίπου με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο απομακρυνόταν προς την ανοιχτή θάλασσα με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές.

Το εν λόγω σκάφος ακινητοποιήθηκε, με τη συνδρομή έτερου περιπολικού σκάφους και συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες διακινητές για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 29 παρ. 5 του Ν.4251/2014.

Το ανωτέρω σκάφος μεταφέρθηκε ασφαλώς στο λιμένα Κύμης όπου και κατασχέθηκε.

Παράλληλα εντοπίσθηκαν στην παραλία ”Βυθούρη” Ευβοίας τριάντα πέντε (35) αλλοδαποί οι οποίοι πρόκειται να παραδοθούν στο Α.Τ. Χαλκίδας για εφαρμογή του μέτρου της διοικητικής απέλασης.

Η Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κύμης, προβαίνει σε ανάλυση και επεξεργασία όλων των στοιχείων που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των δυο συλληφθέντων σε λοιπές υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, καθώς επίσης και τη συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.