Εύβοια: Αυτή ήταν η πιο λυπηρή μέρα για την Κύμη [Φωτογραφία]

Κάθε περιοχή έχει ημέρες που θα θυμάται για πάντα. Ημέρες όπου κάτι κακό συνέβη και έκανε τους κατοίκους της να είναι στεναχωρημένοι. Κάτι τέτοιο συνέβη στην Κύμη.

Ήταν τέτοια εποχή όταν λίγο πριν τις γιορτές της πρωτοχρονιάς, συνέβη το μοιραίο. Όλα ξεκίνησαν πρωινές ώρες. Η κακιά είδηση έγινε γνωστή στην αρχή στην Κύμη και στην συνέχεια σε όλη την Ελλάδα. Εκείνες τις ημέρες δεν υπήρχε απαγορευτικό απόπλου αλλά ο καιρός στην Κύμη δεν ήταν πολύ καλός. Όσοι ήταν εκείνη την ώρα στην παραλία της Κύμης, είδαν μια κινητικότητα. Είδαν τους άντρες του λιμενικού να τρέχουν πανικόβλητοι. Κάτι κακό τελικά είχε συμβεί.

Ημέρα πένθους για την Κύμη και όλη την Ελλάδα

Όλα ξεκίνησαν το συγκεκριμένο πρωινό του 1996 το πλοίο Δύστος, αναποδογύρισε ανοιχτά της Κύμης. Ήταν 05.15 το πρωί όταν ένα αλιευτικό βρίσκει το φορτηγό πλοίο ανεστραμμένο να επιπλέει.

Στις 29 Δεκεμβρίου το 1996 η Ελλάδα συγκλονίζεται από το μεγάλο ναυάγιο του «Δύστος». Όλα τα κανάλια εκείνη την εποχή, σταματούν την ροή του προγράμματος τους και παίζουν σε ζωντανή σύνδεση από ελικόπτερο, την εικόνα του ναυαγίου.

Είκοσι άτομα έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα μικρό κορίτσι.

Το ναυάγιο της Κύμης

Τα χρόνια πέρασαν και δυστυχώς στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κύμης υπάρχει ακόμα στον βυθό το ναυάγιο του πλοίο Δύστος.

Το πλοίο Δύστος που δυστυχώς ναυάγησε. Φωτογραφία με το ναυάγιο του Δύστος στην θάλασσα της Κύμης. Πηγή φωτογραφίας: Γιώργος Σκαρλής