Λαχταριστές προτάσεις για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Λαχταριστές προτάσεις για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Λαχταριστές προτάσεις για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τα Χριστούγεννα μαζευόμαστε με όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι και αναπολούμε όμορφες αναμνήσεις από τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της απολαμβάνοντας νόστιμες γεύσεις και μυρωδιές! Το έθιμο μάς θέλει να τρώμε γεμιστή γαλοπούλα, αλλά επειδή αρκετοί βρίσκουν το κρέας της αρκετά σκληρό και το μαγείρεμά της κάπως περίπλοκο, σας προτείνουμε δύο εναλλακτικές και πεντανόστιμες συνταγές για γεμιστό κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι από την ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ. Το κρέας του είναι ιδιαίτερα ζουμερό και γευστικό, ενώ ξεχωρίζει για το υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα του, χαρακτηριστικά που πηγάζουν από την ιδιαίτερη διατροφή που ακολουθεί το κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι: τρέφεται με 100% φυτικές τροφές, με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, εκ των οποίων 55% καλαμπόκι και 2% ελαιόλαδο. Το δικό μας μυστικό για το πιο επιτυχημένο γιορτινό τραπέζι!

Γιορτινό κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι γεμιστό με συκωτάκια και σάλτσα gravy από τη Food Blogger Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

Ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι γεμιστό με πλιγούρι και baby πατάτες από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου

Και για όσους ψάχνετε κάτι διαφορετικό για το φετινό τραπέζι, που ταυτόχρονα να απαιτεί και λιγότερη προετοιμασία εξοικονομώντας μας χρόνο, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το χειροποίητο ρολό κοτόπουλο της Αγγελάκης. Είναι φτιαγμένο από φρέσκο φιλέτο στήθος κοτόπουλου, αγνά υλικά και ελαφριά μπαχαρικά, μαριναρισμένο σε ζωμό φρέσκιας ντομάτας και γεμιστό με μπέικον και gouda. Ψήνεται σε λιγότερο από μιάμιση ώρα και είναι κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.

Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου προτείνει μια ενδιαφέρουσα συνταγή για ρολό κοτόπουλο με πορτοκάλι, δενδρολίβανο, ρόδι και πατάτες και η Food Blogger Εύα Μονοχάρη – Funky Cook μάς δίνει έμπνευση για 4 διαφορετικά συνοδευτικά.

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές με αγάπη, χαμόγελα, όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους σας και νόστιμες γεύσεις στο τραπέζι σας!