Κυκλοφορούσε στην Εύβοια και ήθελε πολλά χάδια

Νομίζεις ότι είναι άνθρωπος όταν την αντικρίσεις! Έχει ανάγκη από χάδια σαν όλα τα όντα του πλανήτη μας. Κυκλοφορούσε και έκανε την βόλτα της στο αλσύλλιο του Φάρου στη Χαλκίδα

Μάλιστα την είδαμε να μας πλησιάζει και τότε καταλάβαμε ότι ζητούσε αγάπη και χάδια στην Εύβοια.

Αυτό το ναζιάρικο πλάσμα συναντήσαμε στη Χαλκίδα. Αυτό που μας τρέλανε είναι ότι δεν μας φοβήθηκε. Βλέποντας τις φωτογραφίες, έχουμε κολλήσει και το χαζεύουμε.

Πρόκειται για μία καρακάξα. Μαθαίνουμε ότι ανήκει στην οικογένεια των Κορακιδών. Μπορεί πολλοί να λένε ότι δεν έχει ωραία φωνή. Σε αυτό ίσως συμφωνήσουμε αλλά δεν ξέρετε ότι έχει άλλα χαρίσματα.

Θα σας τα αναλύσουμε και σίγουρα μετά από αυτό το ρεπορτάζ θα δείτε αλλιώς την καρακάξα. H καρακάξα, παρά την απαίσια φωνή της, είναι από τα έξυπνα πουλιά στον πλανήτη.

Τα τελευταία χρόνια είναι στο επίκεντρο των επιστημόνων και έχει γίνει αντικείμενο μελέτης που υποστηρίζει ότι η καρακάξα μπορεί να επιλύσει προβλήματα.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα την δείτε να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Με τα χρόνια παρατηρούμε ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν εξημερωθεί ζώα και αναπτύσσουν σχέσεις αγάπης και αλληλοκατανόησης. Ζώα που δεν θα σκεφτόταν κανείς ότι θα ήταν ήρεμα με τους ανθρώπους τελικά δείχνουν να κατανοούν ο ένας τον άλλον.

Κυκλοφορούσε στην Εύβοια και ήθελε χάδια
Κυκλοφορούσε στην Εύβοια και ήθελε χάδια
Κυκλοφορούσε στην Εύβοια και ήθελε χάδια
Κυκλοφορούσε στην Εύβοια και ήθελε χάδια

Το πιο αξιοπρόσεκτο είναι πως το πουλάκι δεν δείχνει κανένα φόβο ή δισταγμό και πλησιάζει την γυναίκα που θέλει να το χαϊδέψει.
Δεν είναι υπέροχο;