Δείτε ένα πλασματάκι κάθεται πάνω σε μία κολώνα έξω από το Αλιβέρι

Ήταν βράδυ και όμως καταφέραμε να το δούμε πάνω σε μία κολώνα έξω από το Αλιβέρι.

Πιο συγκεκριμένα αυτό το πλάσμα το συναντήσαμε στον δρόμο Λέπουρα-Κάρυστος, κοντά στο χωριό Κριεζά.

Αυτό το πλάσμα που θα δείτε στη φωτογραφία, είναι μεγάλο πουλί με μακριά πόδια και μακρύ λαιμό. Του αρέσει το καλοκαίρι και όταν έρχεται ο χειμώνας, ψάχνει τρόπο να φύγει από περιοχές που έχουν κρύο.

Ζει σε χωριά μόνο το καλοκαίρι και δεν βγάζουν κραυγές γιατί δεν έχουν φωνητικό όργανο και παράγουν κρότους με το ράμφος του. Αρκετά είδη του είναι αποδημητικά. Τρώει συνήθως βατράχους, ψάρια, έντομα, σκουλήκια και μικρά πουλιά ή θηλαστικά.

Αυτό το μεγάλο πουλί είδαμε πάνω σε μία κολώνα ηλεκτροφωτισμού έξω από τα Κριεζά. Το χωριό είναι μόλις δέκα λεπτά μακρυά από το Αλιβέρι.

Η περιοχή είναι πεδινή, με μέσο υψόμετρο 124 μέτρα και με αγρότες στην πλειοψηφία τους. Το χωριό των Κριεζών, έχει 733 κατοίκους και είναι κτισμένο σε ευήλια θέση, στην άκρη εύφορης πεδιάδας.

Στην φωτογραφία βλέπετε που στάθηκε ένας πελαργός. Προτίμησε να καθίσει πάνω στη κολώνα όπως βλέπετε.

Κλείνοντας το ρεπορτάζ θα κάνουμε μία αναφορά στην ιστορία. Στα Κριεζά μεγάλωσε ο ήρωας της ελληνικής επανάστασης, Νικόλαος Κριεζώτης. Το πραγματικό του όνομα ήταν Νικόλαος Καραχλιάνης και ήταν γεννημένος στο Αργυρό. Έλαβε μέρος τον Ιούλιο του 1821 στη μάχη των Βρυσακίων.