Επιλέγοντας τις κατάλληλες κουρτίνες για το σπίτι σας

Τα παλαιότερα χρόνια η κουρτίνα χρησιμοποιήθηκε και σχεδιάστηκε για πρακτικούς λόγους όπως η ιδιωτικότητα, η διατήρηση της ζεστασιάς, η μείωση της λάμψης και του φωτός προστατεύοντας έτσι τα έπιπλα των δωματίων από την υπεριώδη ακτινοβολία. Τώρα οι κουρτίνες χρησιμοποιούνται και για τη διακόσμηση και την ενίσχυση του στυλ του σπιτιού σας, συμπληρώνοντας τον συνδυασμό χρωμάτων και προσθέτοντας κομψότητα στην εμφάνιση και την αίσθηση του σαλονιού, του τραπεζιού ή των υπνοδωματίων σας. Τώρα, όταν επιλέγετε τις κουρτίνες σας για το σπίτι σας, πρέπει να έχετε μόνο τις πρακτικές πτυχές των κουρτινών σας, αλλά πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι ταιριάζουν με την διακόσμηση του υπόλοιπου χώρου.

Οι κουρτίνες είναι χρήσιμες για να ‘’μαλακώσουν ‘’ τη σκληρή αρχιτεκτονική ενός παραθύρου.  Το στυλ που επιλέγετε μπορεί να αναμορφώσει πλήρως την εμφάνιση του δωματίου σας προσθέτοντας στυλ, χρώμα και ζωντάνια. Η επιλογή κουρτινών μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, καθώς υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία.
Με βάση τη λειτουργικότητα μιας κουρτίνας, μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε ύφασμα που θα περιορίζει το φως και θα είναι ανθεκτικό στο πέρασμα του χρόνου. Όσον αφορά το σχεδιαστικό αποτέλεσμα της κουρτίνας πρέπει να λάβετε υπόψη το χρώμα, τα εφέ και πολλά άλλα.

Εκτός από τις χρήσεις και το σχεδιαστικό αποτέλεσμα των κουρτινών σας, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τη χρήση και τη λειτουργία του δωματίου. Εάν χρησιμοποιείτε το δωμάτιο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να επιλέξετε αυτό το είδος κουρτίνας που θα επιτρέπει στο φως να μπαίνει στον χώρο, αλλά θα σας προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα. Εάν το δωμάτιο χρησιμοποιείται το βράδυ, θα πρέπει να κρατήσετε μακριά το φως και να προσθέσετε βαριές υφασμάτινες κουρτίνες για να προσθέσετε μια αίσθηση ζεστασιάς στο δωμάτιο.

Στη συνέχεια, πρέπει να μετρήσετε με ακρίβεια το παράθυρό σας, ώστε να παραγγείλετε ακριβώς τις διαστάσεις που χρειάζεστε χωρίς λάθη. Οι έτοιμες κουρτίνες θα μπορούσαν να σας βγάλουν από την δύσκολη θέση λανθασμένων μετρήσεων. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο καθώς ανάλογα με το ύφος της κουρτίνας, τα μήκη μπορεί να διαφέρουν. Καλό θα είναι να λάβετε κάποια έμπειρη ή επαγγελματική βοήθεια όταν αγοράζετε κουρτίνες. Πολλοί εξειδικευμένοι λιανοπωλητές κουρτινών μπορούν να προσφέρουν έμπειρες συμβουλές σχετικά με την επιλογή κουρτινών σας. Ένας έμπειρος πωλητής μπορεί να σας προσφέρει ανεκτίμητες πληροφορίες για την πραγματοποίηση της σωστής αγοράς.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές κουρτινών για να διαλέξετε, διαφανείς κουρτίνες, περσίδες, κουρτινόξυλα και πολλά άλλα. Λάβετε επαγγελματικές συμβουλές από ειδικούς κουρτινών και ερευνήστε τις επιλογές σας στο διαδίκτυο ή σε βιβλία εσωτερικής διακόσμησης για να έχετε μια ιδέα του τι χρειάζεται να αναζητήσετε. Πολλοί επαγγελματίες λιανοπωλητές κουρτινών έχουν επίσης ενημερωτικούς ιστότοπους όπου μπορείτε να λαμβάνετε προσφορές και να επισκέπτεστε γκαλερί φωτογραφιών με στυλ κουρτίνας, υφάσματα και χρώματα. Αυτοί οι ιστότοποι μπορούν να σας βοηθήσουν, ενώ βρίσκεστε στο σπίτι σας όπου μπορείτε να κοιτάξετε γύρω σας και έχετε μια αίσθηση από το είδος της υπάρχουσας διακόσμησης,  να επιλέξετε το στυλ κουρτινών που θα συμπληρώσει την τρέχουσα αίσθηση του σπιτιού σας.