Οι κούκλες της Καρύστου που κάνουν βόλτες στην παραλία! [Φωτογραφία]

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις και δεν είναι πάρα πολλές οι κούκλες της Καρύστου.

Συνήθως θα τις δείτε να κάνουν βόλτες σε όλη την παραλία της πόλης. Όλοι οι κάτοικοι τις λατρεύουν και δεν μαλώνουν ποτέ και είναι πολύ αγαπημένες.

Θα τις δείτε όλες μαζί να προχωρούν καμαρωτές και σαν μία παρέα. Είναι η μασκότ της περιοχής και οι αγαπημένες των μικρών παιδιών που καθημερινά τις αποζητούν.

Η Κάρυστος είναι μία παραθαλάσσια κωμόπολη και λιμένας στη Νότια Εύβοια και αποτελεί την έδρα του ομώνυμου δήμου, ενώ υπήρξε πρωτεύουσα της ομώνυμης τέως επαρχίας. Μπορείτε να πάτε στην Κάρυστο οδικώς. Είναι περίπου 2 ώρες μακριά από τη Χαλκίδα.

Το 1951 αριθμούσε 3.118 κατοίκους, ενώ ο πληθυσμός της κατά την απογραφή του 2011 ανερχόταν σε 5.112 κατοίκους.

Όταν τις συναντήσουν, τις δίνουν φαγητό και κάθονται και τις απολαμβάνουν να τρώνε. Οι κούκλες που θα δείτε παρακάτω, έχουν στο σώμα τους, πυκνά φτερά, τα οποία είναι ελαφριά.

Επίσης, το σχήμα του σώματός τους μοιάζει με λέμβο. Είναι χαριτωμένες και τους αρέσει να κάνουν την βόλτα τους επιδεικνύοντας τον λαιμό τους που είναι κοντός.

Συνήθως θα δείτε τις κούκλες της Καρύστου να κάνουν βόλτες σε όλη την παραλία της πόλης. Όλοι οι κάτοικοι τις λατρεύουν. Στην φωτογραφία του Δημήτρη Βερούχη τις βλέπουμε να απολαμβάνουν το φαγητό τους. Όλες μαζί συγκεντρώθηκαν στην παραλία της πόλης. Τις απολαμβάνουμε και εμείς να τρώνε το φαγητό τους στο καταπράσινο τοπίο και πίσω να θωρούν τα μανιασμένα κύματα.

Τα τρία εμπρόσθια δάκτυλα των ποδιών της είναι συνδεδεμένα με νηκτική μεμβράνη, οπότε τα πόδια λειτουργούν σαν κουπιά, ενώ το τέταρτο δάκτυλο είναι ελεύθερο, προς τα πίσω.

Το φτέρωμά της έχει χρώμα λευκό και σε άλλες φυλές γκρι ή και πιο έντονο, ανάλογα με το φύλο και την εποχή του χρόνου.