Δείτε γιατί μαζεύτηκε τόσο κόσμος στην γέφυρα της παραλίας Χαλκίδας! [Φωτογραφία]

Είναι από τις φωτογραφίες που μένουν στην ιστορία και έχουν να κάνουν με τη Χαλκίδα.

Είναι από τις σπάνιες φορές που θα δείτε τόσο πολύ κόσμο μαζεμένο σε ένα μέρος. Δεν μαζεύτηκαν τυχαία για να βγάλουν μία φωτογραφία αλλά υπήρχε λόγος και μάλιστα σοβαρός.

Στην παρακάτω φωτογραφία δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που έχουμε συνηθίσει για την περιοχή της παραλίας Χαλκίδας. Γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι εννοώντας τον ασφαλτένιο δρόμο, τις καφετέριες και τα πολλά μαγαζιά.

Τότε η παραλία της Χαλκίδας ήταν χωράφια δίπλα στη θάλασσα!

Είναι από τις σπάνιες φορές που θα δείτε τόσο πολύ κόσμο μαζεμένο σε ένα μέρος. Δεν μαζεύτηκαν τυχαία για να βγάλουν μία φωτογραφία αλλά υπήρχε λόγος.

Θα πάμε πολλά χρόνια πίσω στο 1800 όταν ο πορθμός μεγαλώνει στα 20,0 μέτρα περίπου. Όλες οι υποβρύχιες εργασίες, γίνονται μόνο με τα χέρια και χωρίς την βοήθεια κάποιων εργαλείων. Εκείνη την περίοδο πολλοί μαθητές μετά το σχολείο τους έβλεπαν με απορία να κάνουν τις εργασίες.

Κι όλα αυτά κάτω από συνθήκες παλίρροιας και τρικυμιών. Σε αυτό το έργο εργάζονταν και πολλοί κατάδικοι που με τις εργασίες στην γέφυρα εξαγόρασαν την ποινή τους.

Η φωτογραφία που βρήκαμε στο facebook και δημοσιεύτηκε από τον κύριο Νίκο Ρίγο, είναι λίγους μήνες μετά τα εγκαίνια. Τα εγκαίνιά της γέφυρας έγιναν 6 Ιανουαρίου του 1858 παρουσία του Βασιλικού ζεύγους, αφού πρώτα είχαν αναβληθεί δύο φορές. Την πρώτη γιατί τα άλογα που μετέφεραν την βασιλική αποστολή αρρώστησαν και τη δεύτερη γιατί η βασιλική θαλαμηγός αντιμετώπισε δυσκολίες από πελώρια κύματα.