Που υπάρχει κρούσμα κορονοϊού στην Εύβοια;

Δυστυχώς τις τελευταίες ώρες ακούγονται ειδήσεις για αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Εύβοια. 

Η πρώτη δυσάρεστη είδηση ήταν χθες το βράδυ όταν ανακοινώθηκε ότι ένας συνάνθρωπος μας είχε κορονοϊό στον νομό μας. Άλλη μία είδηση για κρούσμα κορονοϊού μεταδόθηκε και σήμερα 26 Αυγούστου 2020 από τα social media.

Ύστερα από έρευνα και ρεπορτάζ, μάθαμε ότι το κρούσμα είναι από την Βόρεια Εύβοια. Πρόκειται για έναν εργάτη ο οποίος δεν ένοιωσε καλά και πήγε στον γιατρό. Μεταφέρθηκε στη Χαλκίδα όπου έκανε το τεστ για τον covid 19 και είναι θετικός.

Πότε θα βρεθεί το εμβόλιο;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σύμφωνα με το news247.gr, αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό αξιολόγηση περισσότερα από 170 υποψήφια εμβόλια για κορονοϊό.

Τα 138 βρίσκονται σε προ-κλινικές δοκιμές, δηλαδή σε δοκιμές σε ζώα ώστε να διαπιστωθούν τυχόν επικίνδυνες παρενέργειες και να διαπιστωθεί η ικανότητα του εμβολίου να εγείρει ανοσιακή απόκριση και μνήμη.
Τα 25 αξιολογούνται ως προς την ασφάλειά τους στους ανθρώπους σε μικρές μελέτες φάσης 1, δηλαδή μελέτες που συμπεριλαμβάνουν μικρό αριθμό υγιών εθελοντών για να διαπιστωθεί η ασφάλεια στους ανθρώπους και να κατανοηθούν βασικοί μηχανισμοί επαγωγής ανοσιακής μνήμης.
Τα 15 βρίσκονται σε μελέτες φάσης 2 με περισσότερους εθελοντές και αξιολογούνται ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια, ενώ πλέον προσδιορίζεται και το βέλτιστο δοσολογικό επίπεδο.
7 εμβόλια βρίσκονται υπό αξιολόγηση σε μεγάλες μελέτες φάσης 3 που, εφόσον έχουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας και επιβεβαιώσουν τις μελέτες φάσης 2, πρόκειται να οδηγήσουν σε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Τα νέα της Εύβοιας

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2023: Πότε αρχίζουν;

Πότε θα γίνει ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023;

Δείτε την προκήρυξη λιμενικού 2023

Ερέτρια: Έπαθαν πλάκα με αυτό που είδαν στον δρόμο

Βόρεια Εύβοια: Δείτε πόσο τρομακτικός έγινε ένας δρόμος

Εύβοια: Δείτε τι σκαρφίζονται για να πάρουν χρήματα

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις