Ένα κρούσμα με κορονοϊό στην Εύβοια

Ενώ για αρκετές μέρες δεν είχαμε κρούσματα κορονοϊού στην Εύβοια, σήμερα ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ ένα κρούσμα στην Εύβοια.

Την τελευταία φορά που είχαμε κρούσμα στην Εύβοια ήταν στις 17 Αυγούστου. 168 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 25/8, ο ΕΟΔΥ. Ενα εξ αυτών εντοπίστηκε στην Εύβοια. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται στα 8987, ενώ ο αριθμός των διασωληνώμενων παραμένει στους 31. Οι θάνατοι αυξήθηκαν σε 243, αφού ένας ακόμη σημειώθηκε σήμερα.

Πότε θα βρεθεί το εμβόλιο;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σύμφωνα με το news247.gr, αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό αξιολόγηση περισσότερα από 170 υποψήφια εμβόλια για κορονοϊό.

Τα 138 βρίσκονται σε προ-κλινικές δοκιμές, δηλαδή σε δοκιμές σε ζώα ώστε να διαπιστωθούν τυχόν επικίνδυνες παρενέργειες και να διαπιστωθεί η ικανότητα του εμβολίου να εγείρει ανοσιακή απόκριση και μνήμη.
Τα 25 αξιολογούνται ως προς την ασφάλειά τους στους ανθρώπους σε μικρές μελέτες φάσης 1, δηλαδή μελέτες που συμπεριλαμβάνουν μικρό αριθμό υγιών εθελοντών για να διαπιστωθεί η ασφάλεια στους ανθρώπους και να κατανοηθούν βασικοί μηχανισμοί επαγωγής ανοσιακής μνήμης.
Τα 15 βρίσκονται σε μελέτες φάσης 2 με περισσότερους εθελοντές και αξιολογούνται ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια, ενώ πλέον προσδιορίζεται και το βέλτιστο δοσολογικό επίπεδο.
7 εμβόλια βρίσκονται υπό αξιολόγηση σε μεγάλες μελέτες φάσης 3 που, εφόσον έχουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας και επιβεβαιώσουν τις μελέτες φάσης 2, πρόκειται να οδηγήσουν σε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Τα νέα της Εύβοιας

Τιμές ρεύματος Απριλίου 2023: Πόσο είναι η επιδότηση;

Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο Πάσχα;

Φωτοβολταϊκά στέγης επιδότηση 2023: Πότε θα αρχίσει;

Παράκαμψη στη Χαλκίδα: Πότε ξεκινά το έργο;

Ερέτρια: Ο δυνατός ήχος πάγωσε όσους ήταν εκεί

Κύμη: Όλο το χωριό βγήκε στον δρόμο για την παρέλαση

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις