Κορονοϊός: Υπάρχουν άλλα κρούσματα στην Εύβοια;

Κορονοϊός στην Εύβοια: Συνεχίζεται η εξέταση «ύποπτων» περιστατικών για τον νέο κορονοϊό στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Με αυστηρή τήρηση των κανόνων που αντιστοιχούν στη διαχείριση περιστατικού κορωνοϊού, έγινε η ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας έξω από τη Χαλκίδα όπου το Σάββατο διαγνώστηκε με κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κάρυστος νέα: Η κίνηση που έκανε γονείς και μαθητές να δακρύσουν

Αυτό που βρήκε κάποτε στα δίχτυα του θα το θυμάται για πάντα

Θυμίζουμε ότι από την Κυριακή μέχρι σήμερα όλα τα δείγματα και από τα οκτώ Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, έχουν χαρακτηρισθεί αρνητικά.

Κορονοϊός Εύβοια: Μήπως έχεις μολυνθεί και δεν το γνωρίζεις;

Μια έρευνα του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης του τμήματος της Εξελικτικής Οικολογίας, την οποία δημοσίευσαν και οι Financial Times, υποστηρίζει ότι ο COVID-19 είχε εισέλθει στη Βρετανία από τα μέσα Ιανουαρίου, χωρίς βέβαια να επιβεβαιώνεται αυτό το σενάριο.

Αν ισχύει, ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι περίπου οι μισοί Βρετανοί θα έχουν νοσήσει από τον ιό, με τους περισσότερους να μην το έχουν καταλάβει.

Κορονοϊός Εύβοια: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Φυσικά ο βήχας είναι το κύριο σύμπτωμα, όπως διαβάζουμε στο newsbomb.gr. Ένα άλλο σύμπτωμα είναι και η απώλεια της γεύσης, η δύσπνοια και ο πυρετός.

1. Ποιος είναι ο νέος ιός;

Ένας νέος ιός εμφανίστηκε στην Κίνα το Δεκέμβριο του 2019 και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για νέο κορονοϊό, ο οποίος ονομάζεται πλέον «2019-nCoV» και είναι μέλος της ίδιας μεγάλης οικογένειας με τους προηγούμενους ιούς SARS και MERS.

2. Τι είναι οι κοροναϊοί;

Είναι συχνοί ιοί και τυπικά προκαλούν ήπια αναπνευστικά προβλήματα όπως βήχα και καταρροή, αλλά μερικοί είναι πιο επικίνδυνοι, όπως ο SARS και ο MERS πριν μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται με πιο ήπιους κορονοϊούς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, έχοντας ήπια έως μέτρια συμπτώματα. Σε λίγες περιπτώσεις οι συνήθεις κοροναϊοί μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, όπως πνευμονία και βρογχίτιδα. Είναι κοινοί στα ζώα παγκοσμίως και μόνο λίγοι από αυτούς είναι γνωστό ότι μολύνουν τους ανθρώπους. Σπάνια κάποιος κορονοϊός μεταλλάσσεται και εξαπλώνεται από τα ζώα στους ανθρώπους, όπως συνέβη με τους ιούς SARS και MERS.