Κοινωνικό μέρισμα 2021: πότε ξεκινά η πληρωμή;

Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα καταβληθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία το κοινωνικό μέρισμα 2021.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα;

Τι θα γίνει με τους χαμηλοσυνταξιούχους και το κοινωνικό μέρισμα; Το εισοδηματικό κριτήριο των 7.200 ευρώ αφορά το καθαρό ποσό που λαμβάνουν από τη σύνταξη τους, εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα για τους υγειονομικούς, θα καταβληθεί μόνο στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς, και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του όπως τον Απρίλιο του 2020 που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό. Βέβαια, εξαιρούνται όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη. Θα πρέπει να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Τα άτομα με αναπηρία, θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα 2021, εφόσον πληρούν βέβαια τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί όπως στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Το κοινωνικό μέρισμα αφορά πάνω από 1 εκατομμύριο δικαιούχους, με το συνολικό κόστος της έκτακτης ενίσχυσης να ανέρχεται σε 338,5 εκατ. ευρώ. Τέλος, θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα 2021.