Κοινωνικό μέρισμα 2020: Ποια θα είναι τα κριτήρια αν θα δοθεί;

Τα τελευταία χρόνια, λίγο πριν τις γιορτές δίνονταν το κοινωνικό μέρισμα.

Φέτος θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα 2020; Είναι ένα ερώτημα που μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απάντηση.

Ακούγεται ότι ίσως και φέτος να δοθεί σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Ο μοναδικός λόγος είναι να δοθεί ρευστότητα στην αγορά αν την αφήσει βέβαια ο κορονοϊός που δυστυχώς έχει ακυρώσει από εκδηλώσεις μέχρι και παζάρια στην Εύβοια.

Ακόμα τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ενώ ακούγεται ότι ίσως να βοηθηθούν και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Πάντως τα τελευταία χρόνια οι παρακάτω συμπολίτες μας ήταν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος 2020.

Κοινωνικό μέρισμα 2020: Θα δοθεί τελικά και σε ποιους; Ποια θα είναι τελικά τα κριτήρια αν αποφασίσει η κυβέρνηση να το δώσει και φέτος. Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση αν το κοινωνικό μέρισμα πάρει σάρκα και οστά το 2020.
  1. Οικογένειες με 4 ή περισσότερα παιδιά και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ.
  2. Οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος (σ.σ άνω των 12 μηνών) με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία άνηκαν και μονογονεϊκές οικογένειες.
  3. Οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι (σ.σ. κάτω των 12 μηνών) με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή λαμβάνονται υπόψη μονογονεϊκές οικογένειες.
  4. Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ, δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος, έως 24 ετών.
Τα νέα της Εύβοιας

Αυτή είναι η προκήρυξη για το λιμενικό 2022 χωρίς πανελλήνιες

Προκήρυξη ΟΣΕ 2022- 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Πότε κληρώνει το τζόκερ; Ποια τα αποτελέσματα;

Εύβοια: Τρομακτικό βράδυ έζησε ένας 35χρονος

Χαλκίδα: Δείτε τι ετοιμάζεται για μαθητές της πόλης!

Χαλκίδα: Δείτε γιατί έσπαγε τζαμαρίες το βράδυ

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις