Ζητούν την κήρυξη έκτακτης ανάγκης για την Αρτάκη

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης αιτήθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων.

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης ζήτησε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα χθες, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, με σχετικό αίτημά της στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά την πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες.

Στο αίτημα αναφέρονταν τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, η Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον όμορο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, και πέρασε στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλκιδέων και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης, στην οποία προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, βιοτεχνικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

Με βάση τα ανωτέρω, αιτούμαστε την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.».

Το αίτημα έγινε δεκτό από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και διαβιβάστηκε στο αρμόδιο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.