ΚΔΑΠ 2022: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Πολλοί κάτοικοι στην Εύβοια ρωτούν για το πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ και τους παιδικούς σταθμούς.

Στη Χαλκίδα υπάρχει και ο ΔΟΠΠΑΧ που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), με δράσεις επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές, στηρίζοντας όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και τις οικογένειές τους.

Πέρσι είχε κριθεί απαραίτητο και είχε δοθεί παράταση, ώστε να μπορέσουν να υποβληθούν οι αιτήσεις συμμετοχής για τους ΕΕΤΑΑ παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

To 2021 οι αιτήσεις για ΚΔΑΠ και παιδικούς σταθμούς είχαν ξεκινήσει στις 19 Ιουλίου και ολοκληρώθηκαν στις 8 Αυγούστου. Φέτος, ξεκίνησαν οι αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς νωρίτερα.

Ο Δήμος Χαλκιδέων μας ενημερώνει ότι, η υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.) για το σχολικό έτος 2022-2023, θα πραγματοποιούνται έως και την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, από ώρα 08:00 έως κι ώρα 14:30, στους κατά τόπους Παιδικούς Σταθμούς.

Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις για τα παιδιά που εντάσσονται στην υποχρεωτική εκπαίδευση (προνήπια- νήπια).

Δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ θα έχουν οι εργαζόμενοι που είναι
υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Αίτηση για ΚΔΑΠ 2022 και παιδικούς σταθμούς μπορούν να κάνουν μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι δεν έχουν αιτηθεί ή και ενισχυθεί από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Επίσης αίτηση ΚΔΑΠ μπορούν να συμπληρώσουν μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην συγχρηματοδοτούμενη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» Κύκλος 2021-2022 πλην αποκλείονται του δικαιώματος λήψης voucher της Δράσης αυτής λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της.

Προϋπόθεση για την συμμετοχή στα ΚΔΑΠ και στους ΕΣΠΑ παιδικούς σταθμούς πέρσι ήταν να έχουν συνολικό οικογενειακό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα Φωτογραφία fran, unsplash

Προϋπόθεση για την συμμετοχή στα ΚΔΑΠ και στους ΕΣΠΑ παιδικούς σταθμούς πέρσι ήταν να έχουν συνολικό οικογενειακό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα για το φορολογικό έτος το οποίο δεν μπορούσε, σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει τις 33.000 € για αιτούντες που έχουν έως δύο παιδιά, 36.000 € για αιτούντεςς που έχουν έως τρία παιδιά, 39.000 € για αιτούντες που έχουν έως τέσσερα παιδιά και 42.000 € για αιτούντες/σες που έχουν έως από πέντε και άνω.

Και φέτος αναμένεται να είναι ανάλογα τα κριτήρια επιλογής.