Καυσόξυλα σε σάκους – Ποια να προτιμήσετε

Όταν προμηθεύεστε καυσόξυλα σε σάκους , ίσως αναρωτιέστε αν θα επιλέξετε ξύλα στοιβαγμένα η χύμα το λεγόμενο και χύδην.

Μια καλή συνεννόηση με τον προμηθευτή θα ξεδιαλύνει την διαφορά. Εάν τοποθετηθούν σωστά τα καυσόξυλα οι διαφορες δεν είναι μεγάλες. Επίσης ο σάκος είναι ελαστικός με αποτέλεσμα να στοιχίζονται καλύτερα τα ξύλα.

Όσον Αφορά την ποικιλια υπάρχουν περίπου 60.000 είδη δέντρων παγκοσμίως, τα οποία μπορούν να ταξινομηθούν είτε ως σκληρά καυσόξυλα είτε ως μαλακά καυσόξυλα. Τόσο τα σκληρά όσο και τα μαλακά δέντρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καυσόξυλα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές σημαντικές διαφορές μεταξύ τους που επηρεάζουν την απόδοσή τους στη διαδικασία καύσης.

Τι είναι τα δέντρα σκληρού ξύλου;

Τα δέντρα σκληρού ξύλου διακρίνονται από τα φύλλα τους που φέρουν σπόρους για αναπαραγωγή. Κάθε χρόνο, ένα δέντρο από σκληρό ξύλο αναπαράγεται αυξάνοντας και ρίχνοντας φύλλα που φέρουν σπόρους. Τα δέντρα σκληρού ξύλου συνήθως αναπτύσσονται σε τροπικά δάση, αν και μπορούν να βρεθούν και σε άλλα κλίματα. Όλα τα δέντρα σκληρού ξύλου, ωστόσο, αναπαράγονται αυξάνοντας και ρίχνοντας φύλλα που φέρουν σπόρους.

Ενώ τα δέντρα σκληρού ξύλου διακρίνονται από τη μέθοδο αναπαραγωγής τους, συνήθως αναπτύσσονται πιο αργά από τα δέντρα μαλακού ξύλου. Ένας δρυς (σκληρό ξύλο) μπορεί να χρειαστεί 20 χρόνια για να ωριμάσει, και επιπλέον 30 χρόνια για να φτιάξει βελανίδια. Συγκριτικά, ένα πεύκο (μαλακό ξύλο) μπορεί να ωριμάσει σε μόλις οκτώ χρόνια. Διαφορετικά είδη δέντρων απαιτούν διαφορετικό χρονικό διάστημα για να ωριμάσουν.

Θυμηθείτε ότι τα σκληρά ξύλα χρειάζονται σχεδόν πάντα περισσότερο χρόνο για να ωριμάσουν από τα μαλακά ξύλα.

Παραδείγματα σκληρών- βραδύκαυστων δέντρων:

Δρυς
Ελιά
Σφενδάμι
Κερασιά
Αγριοκαρυδιά
Μαόνι
Οξιά
Καρυδιά

Διαβάστε περισσότερα στο kausoxyla.gr