Μεγάλος σεισμός τώρα στην Εύβοια: Οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές

μεγαλοσ σεισμοσ ευβοια

Ένας δυνατός ήχος ήταν αρκετός για να τρομοκρατήσει τους κατοίκους στην Βόρεια Εύβοια που ένιωθαν την γη κάτω από τα πόδια τους να τρέμει.

Όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία, προϊόντα άρχισαν να πέφτουν από τα ράφια στο πάτωμα.

Η ισχυρή δόνηση έριξε προϊόντα από τα ράφια σούπερ μάρκετ και προκάλεσε κατολισθήσεις σε δρόμους, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Μεγάλος σεισμός ταρακούνησε την Εύβοια στις 8 και μισή το πρωί της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επίκεντρο ήταν στην Βόρεια Εύβοια και το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,1 Ρίχτερ.

Ο μεγάλος σεισμός στην Εύβοια, που σημειώθηκε στο Προκόπι έγινε αισθητός και στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο μεγάλος σεισμός στην Εύβοια είχε ισχύ 5,1 Ρίχτερ, με την Αθήνα επίσης να «ταρακουνιέται» για τα καλά.

μεγαλοσ σεισμοσ ευβοια

Το ακριβές επίκεντρο του μεγάλου σεισμού στην Εύβοια, εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα του Προκοπίου Ευβοίας και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός υπολογίζεται στα 5,3 Ρίχτερ.

Θα κλείσουν τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας;

Γύρω στις 10 το πρωί υπήρξε ενημέρωση για το αν θα κλείσουν ή όχι τα σχολεία. Οι γονείς των σχολείων της πρωτοβάθμιας κλήθηκαν να παραλάβουν άμεσα τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Την ίδια ώρα έγινε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ ώστε να γίνει επαναφορά των παιδιών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός και κατάρρευση ακινήτων.

Από την στιγμή του σεισμού, οι μαθητές βγήκαν έξω από τις αίθουσες.

Ζημιές σε καταστήματα και δρόμους

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, υπάρχουν ζημιές σε καταστήματα που έπεσαν ράφια και κάποιες καταπτώσεις σε δρόμους κοντά στο επίκεντρο, στο χωριό Πήλι.

Και νέος σεισμός 3,7 Ρίχτερ

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε από το ίδιο εστιακό κέντρο σεισμός 3,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 5χλμ. ο οποίος επίσης έγινε αισθητός και πάλι στη Χαλκίδα.

Το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε σε ορεινή περιοχή, κάνεις τους σεισμολόγους να μην ανησυχούν.

Ένας ακόμη παράγοντας που τους κάνει να μην ανησυχούν είναι το ιστορικό της περιοχής που δεν έχει δώσει μεγάλα μεγέθη εγκέλαδου.