Κάρυστος: Τρόμαξαν με αυτό που προσγειώθηκε κάποτε στη θάλασσα [Φωτογραφίες]

Είναι από τις ειδήσεις που μας αφήνουν άφωνους και όσοι ήταν εκεί δεν πίστευαν με αυτό που έβλεπαν μέσα στην θάλασσα. Ήταν ένα πρωινό σαν όλα τα άλλα στην Κάρυστο όταν ακούστηκε ένας θόρυβος και όλα τα βλέμματα έπεσαν στο λιμάνι της πόλης.

Το μόνο θετικό είναι ότι δεν τραυματίστηκε κανένας. Με το που ακούστηκε ο θόρυβος όλοι έκαναν τον σταυρό τους και κοίταζαν στα νερά. Εκεί μέσα βρίσκονταν ένα αυτοκίνητο.

Έκπληκτοι έμειναν οι περαστικοί στο λιμάνι της Καρύστου όταν είδαν ένα αυτοκίνητο να πέφτει στο νερό. Αρχικά οι πάντες «πάγωσαν» βλέποντας ένα αυτοκίνητο να πέφτει στη θάλασσα καθώς δεν γνώριζαν εάν υπήρχε κάποιος μέσα σε αυτό. Όταν είδαν ότι δεν ήταν μέσα ο οδηγός ανακουφίστηκαν.

Κάρυστος νέα: Δείτε φωτογραφίες την ώρα που το όχημα βρέθηκε στην θάλασσα

Αυτοκίνητο στην θάλασσα -Κάρυστος νέα
Και όμως αυτό που βλέπετε στη θάλασσα στην Κάρυστο είναι ένα αυτοκίνητο. (Πηγή φωτογραφίας: Δημήτρης Βερούχης)
Αυτοκίνητο στη θάλασσα
Κατά την διάρκεια της ανάσυρσης του οχήματος από τη θάλασσα (Πηγή φωτογραφίας: Δημήτρης Βερούχης)

Η πόλη της Καρύστου

Η Κάρυστος είναι κτισμένη στο μυχό ομώνυμου Κόλπου σε υψόμετρο 20 μ. και έχει ομώνυμο λιμένα που απέχει από τον Πειραιά 61 ναυτικά μίλια. Δια του λιμένα Καρύστου εξυπηρετείται τακτική θαλάσσια συγκοινωνία με την Ραφήνα. Παλαιότερα υπήρχε θαλάσσια συγκοινωνία από Πειραιά με ενδιάμεσο λιμένα προσέγγισης την Κάρυστο και που συνέχιζε μέχρι Βόλο. Επίσης συνδέεται οδικώς με Αθήνα μέσω Χαλκίδας, από την οποία απέχει 118 χλμ.

Κάρυστος Αξιοθέατα

Η Κάρυστος έχει πολλή καλή ρυμοτομία με ευρείς δρόμους και πλατείες που έγιναν βάσει σχεδίου και κατόπιν παραγγελίας του βασιλιά της Ελλάδας Όθωνα από τον Βαυαρό μηχανικό Μίρμπαχ. Για το λόγο ακριβώς αυτό και προς τιμή του Όθωνα η κωμόπολη αυτή έλαβε το 1848 την ονομασία “Οθωνόπολις” που μετονομάστηκε σε Κάρυστο μετά την μεταπολίτευση το 1862.

Είναι από τις πρώτες πόλεις της Ελλάδας που απέκτησαν πνευματικό κέντρο με αίθουσα διαλέξεων, βιβλιοθήκη και μουσείο. Χάρη στο συνδυασμό βουνού και θάλασσας η Κάρυστος σήμερα έχει καταστεί τουριστικό κέντρο με ζωηρή κίνηση ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Πολύ κοντά στη πόλη και σε υψόμετρο 1.400 μ. στο όρος Όχη ανεγέρθηκε ορειβατικό καταφύγιο από τη δεκαετία του 1960.

Δίπλα στο λιμάνι και στο αρχαιολογικό μουσείο, υπάρχει παλαιό ενετικό φρούριο (Μπούρτζι) του 13ου αιώνα το οποίο επισκευάστηκε, αναστηλώθηκε και εξωραΐστηκε το 1960 από την Αρχαιολογική Εταιρεία. Το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης στεγάζεται εντός του Γιοκάλειου Ιδρύματος, με εκθέματα αγάλματα και επιγραφές από όλη την περιοχή της Καρυστίας, ευρήματα από τα Δρακόσπιτα της Όχης και των Στύρων. Υπάρχει ακόμα και το λαογραφικό μουσείο του Χαρίλη Δεληγιώργη που αναπαριστά το καρυστινό σπίτι. Πολλά ωραία ουζερί, παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια συμπληρώνουν την πόλη.