Δείτε τι γίγαντες ήταν κάποτε στην Κάρυστο! [Φωτογραφία]

Η φωτογραφία που θα δείτε από μόνη της σοκάρει και πραγματικά δείχνει την αγριάδα του καιρού.

Η παρακάτω εικόνα είναι από την Κάρυστο όταν αγριεύει ο καιρός και τα κύματα μεταμορφώνονται σε γίγαντες που με την μανία τους παρασέρνουν ότι βρουν μπροστά τους.

Πριν σας δείξουμε την συγκλονιστική αυτή φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν χρόνια, θα σας πούμε κάποιες πληροφορίες για την υπέροχη Κάρυστο.

Είναι λίγο μακρυά από τη Χαλκίδα αλλά αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείτε όλες τις μέρες του χρόνου. Είναι μία μαγική περιοχή με ωραία τοπία και ανθρώπους.

Η Κάρυστος έχει πολλή καλή ρυμοτομία με μεγάλους δρόμους και πλατείες που έγιναν βάσει σχεδίου και κατόπιν παραγγελίας του βασιλιά της Ελλάδας Όθωνα πριν πολλά χρόνια.

Επειδή ο βασιλιάς έβαλε το χεράκι του για το χτίσιμο της πόλης, της έδωσαν την ονομασία Οθωνόπολις που αργότερα άλλαξε το όνομα της σε Κάρυστο.

Είναι από τις πρώτες πόλεις της Ελλάδας που απέκτησαν πνευματικό κέντρο με αίθουσα διαλέξεων, βιβλιοθήκη και μουσείο.

Χάρη στο συνδυασμό βουνού και θάλασσας η Κάρυστος σήμερα έχει καταστεί τουριστικό κέντρο με ζωηρή κίνηση ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Πολύ κοντά στη πόλη και σε υψόμετρο 1.400 μ. στο όρος Όχη ανεγέρθηκε ορειβατικό καταφύγιο από τη δεκαετία του 1960.

Είναι μία συγκλονιστική φωτογραφία το 2005 και ανήκει στον Δημήτρη Βερούχη. Είναι στα μέσα Φλεβάρη σε μία κακοκαιρία. Όπως θα δείτε και εσείς, τα κύματα είναι πολύ μεγάλα. Στο βάθος φαίνεται το τρομακτικό ύψος που είχαν πάρει. Ήταν τόση μεγάλη η ορμή τους που έσυραν στην στεριά ένα μεγάλο καράβι.

Είναι μία συγκλονιστική φωτογραφία πριν πολλά χρόνια με πρωταγωνιστές τους θαλάσσιους γίγαντες που έδειξαν την αγριάδα τους στα μέσα του χειμώνα.