Πάγωσαν μετά τα πρώτα τους βήματα πάνω στη στεριά στη Χαλκίδα

παγωσαν στερια χαλκιδα

Ήταν στην πλαζ Σουβάλα στη Χαλκίδα όταν περαστικοί πάγωσαν μετά τα πρώτα τους βήματα πάνω στην στεριά.

Καθώς προχωρούσαν, κοίταξαν στο βάθος και είδαν ότι κάτι βρίσκονταν ακίνητο στην στεριά.

Όταν προχώρησαν και το κοίταξαν καλύτερα πάγωσαν όταν κατάλαβαν τι πλάσμα ήταν πάνω στην στεριά.

Βρίσκονταν λίγα βήματα μακρυά από τη θάλασσα πάνω στην ακτή. Δεν χρειάστηκε να κάνουν κάτι συγκεκριμένο. Επικοινώνησαν με το λιμενικό.

Βρέθηκε άμεσα στο σημείο και αφού διαπίστωσε ότι η θαλάσσια χελώνα, καρέτα – καρέτα, ήταν νεκρή, επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές.

παγωσαν στερια χαλκιδα

Οι χελώνες καρέτα-καρέτα (Caretta caretta) αντιμετωπίζουν πολλούς κινδύνους και απειλές που μπορούν να οδηγήσουν στον θάνατό τους.

Ορισμένοι από τους βασικούς λόγους που οδηγούν στον θάνατο των θαλάσσιων χελωνών καρέτα-καρέτα περιλαμβάνουν:

1. Ανθρώπινη Δραστηριότητα: Οι ανθρώπινες δραστηριότητες όπως το ψάρεμα, ο τουρισμός και η ανάπτυξη ακτογραμμών μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ακόμα και τον θάνατο των θαλάσσιο χελωνών.

2. Παράνομη αλιεία και Εμπορία: Οι χελώνες μπορεί να πέσουν θύματα παράνομης αλιείας για την εμπορία των προϊόντων τους.

3. Ρύπανση: Οι χελώνες μπορεί να εισπνεύσουν πλαστικά ή να καταναλώσουν τρόφιμα που περιέχουν πλαστικά, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο πεπτικό τους σύστημα.

4. Κλιματικές Αλλαγές: Οι αλλαγές στο κλίμα μπορεί να επηρεάσουν τα αυγά και την επιβίωση των νεογνών χελωνών.

5. Αλληλεπιδράσεις με Ανθρώπινες Δραστηριότητες: Παραδείγματα περιλαμβάνουν την εμπλοκή σε αλίευση γαρίδας, την είσοδο σε παγίδες αλιέων, ή ακόμα και τραυματισμό από σκάφη.

Για να προστατευθούν οι χελώνες καρέτα-καρέτα, είναι σημαντικό να υιοθετηθούν και άλλα προληπτικά μέτρα, όπως η δημιουργία προστατευόμενων περιοχών, η ενημέρωση του κοινού και η προώθηση βιώσιμων πρακτικών σε παραλίες και θαλάσσιες περιοχές.