Εύβοια: Δείτε πόσο τρομακτικά άλλαξε ο καιρός! [Φωτογραφία]

Μέσα σε λίγες ώρες, όλα άλλαξαν και από τον ανοιξιάτικο καιρό, μας ήρθε το χιόνι.

Οι μετεωρολόγοι το έλεγαν εδώ και μέρες πως η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και στα ορεινά θα πέσουν τα χιόνια.

Έτσι η Εύβοια ντύθηκε ξανά στα λευκά, από τις πρώτες πρωινές ώρες οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους στην Ράχη. Η Ράχη είναι το πιο ορεινό σημείο στην Στενή.

Για όσους δεν έχουν επισκεφθεί την Στενή, χάνουν και θα πρέπει μετά το lockdown να επισκεφθούν αυτό το καταπληκτικό χωριό. Είναι ορεινό χωριό του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων της Εύβοιας, χτισμένη στις νότιες πλαγιές του όρους Δίρφυ, σε υψόμετρο 440 μέτρων.

Ο πληθυσμός της είναι 393 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και μαζί με την Κάτω Στενή και τον Πύργο συναποτελούν την Τοπική Κοινότητα Στενής Διρφύος της Δημοτικής Ενότητας Διρφύων.

Το χωριό φημίζεται για τις πυκνές χιονοπτώσεις που δέχεται κατά τους χειμερινούς μήνες, φαινόμενο που οφείλεται στα ψυχρά βορειοανατολικά ρεύματα στα οποία είναι εκτεθειμένη η περιοχή της Δίρφης. Ξεκίνησε να χιονίζει στην Εύβοια; Πρώτη που δέχεται τις λευκές νιφάδες είναι η Στενή.

Υπό το μηδέν έχει πέσει ο υδράργυρος, ενώ αναμένεται τα φαινόμενα να γίνουν πιο έντονα τις επόμενες ώρες.

Η παρακάτω φωτογραφία καταγράφει τις πρώτες νιφάδες χιονιού που πέφτουν στο βουνό από τα ξημερώματα.

Κατάλευκες είναι οι πολύ ορεινές περιοχές της Εύβοιας. Αυτή την στιγμή ρίχνει χιόνι στον δρόμο Στενή – Στρόπωνες χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα. Στην Άνω Στενή δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το χιόνι.

Προς το παρόν είναι ελάχιστα τα προβλήματα που καταγράφονται ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Η Πολιτική Προστασία να συνιστά να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στα βουνά της Εύβοιας. Στην υπόλοιπη Εύβοια θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους και κυρίως πάνω από τη θάλασσα θα συνοδεύονται από καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Προσοχή στην οδήγηση στα χιόνια

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να έχετε τις κατάλληλες αντιολισθητικές αλυσίδες και να έχετε τσεκάρει ότι ταιριάζουν στα λάστιχα σας.

Όταν έχει χιονίσει και οδηγείτε, θα πρέπει να κρατάτε μεγάλη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και δεν θα πρέπει να τρέχετε στο οδόστρωμα. Και όταν οδηγείτε θα πρέπει να μην κάνετε απότομες κινήσεις στο όχημα. Το πάτημα των πεντάλ φρένου και γκαζιού πρέπει να γίνονται πολύ απαλά και προοδευτικά.

Δείτε φωτογραφία με το χιόνι στην θέση Ράχη

Η φωτογραφία καταγράφει τις πρώτες νιφάδες χιονιού που πέφτουν στο βουνό από τα ξημερώματα.