Δείτε πως γκρεμίστηκε ένα καφενείο στην Εύβοια σε ένα βράδυ [Βίντεο]

Είναι από τις ιστορίες που ακούς αλλά δεν πιστεύεις. Όταν βέβαια υπάρχει ένα βίντεο, δεν υπάρχει λόγος για να μην πιστέψεις. Μέσα σε ένα βράδυ ένα καφενείο καταστράφηκε από άκρη σε άκρη.

Μέσα σε ένα βράδυ γκρεμίστηκε. Οι κόποι και τα όνειρα μιας ζωής πήγαν χαμένα. Καμμιά φορά κάνουμε όνειρα αλλά στο τέλος ο θεός γελάει μαζί μας.

Στην προκειμένη περίπτωση μία θεομηνία κατάφερε να καταστρέψει αρκετές περιουσίες. Το έκανε για πρώτη φορά το 2009 και το επανέλαβε το 2020.

Όλα έγιναν στο χωριό Μίστρος. Από εκεί και τις δύο φορές, ξεκίνησε η φονική κακοκαιρία στην Εύβοια.

Ο Μίστρος είναι χωριό του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 358 κατοίκους.

Είναι κτισμένος σε υψόμετρο 210 μ. κοντά στο κέντρο της Εύβοιας και είναι 30 χιλιόμετρα μακρυά από τη Χαλκίδα. Η οικονομία του είναι αγροκτηνοτροφική, με κύρια ασχολία την εκτροφή αιγοπροβάτων.

Κοντά στο χωριό έχουν βρεθεί θέσεις προϊστορικής κατοίκησης. Στο σπήλαιο Μέριανη, σε υψόμετρο 410 μέτρων, έχουν βρεθεί ίχνη κατοίκησης από την νεολιθική εποχή. Μάλιστα, στο ίδιο σπήλαιο βρέθηκαν ευρήματα των ιστορικών χρόνων, κυρίως λυκήθια και ειδώλια του 4ου αιώνα π.Χ.

Το 1835 ο Μίστρος προσαρτήθηκε στον δήμο Ληλαντίων. Με την κατάργηση των δήμων το 1912 ορίστηκε έδρα ομώνυμης κοινότητας. Με το σχέδιο Καποδίστριας προσαρτήθηκε στον δήμο Διρφύων και με το πρόγραμμα Καλλικράτης στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων. Μέχρι το 1940 το χωριό γραφόταν Μύστρος. Αργότερα άλλαξε η ορθρογραφία του και τώρα είναι με ι. (σ.σ γράφεται Μίστρος)

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως ένα καφενείο καταστράφηκε από την κακοκαιρία του 2009. Εκείνη την εποχή είχαν καταστραφεί και άλλες περιοχές όπως και ο οικισμός Όαση στο Μπούρτζι.

Σε σύγκριση με το 2020 δεν είχε πέσει τόσο πολύ νερό.