Εύβοια: Δείτε τι είναι επικίνδυνο στη Χαλκίδα

Εύβοια
Εύβοια

Δείτε τι είναι επικίνδυνο στην Εύβοια και χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να καταλήξεις στο νοσοκομείο…

Εύβοια, επικίνδυνο, Χαλκίδα
Εύβοια

Δείτε τι είναι επικίνδυνο στην Εύβοια με πρωταγωνίστρια τη Χαλκίδα.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και τα μάτια σας να είναι δεκατέσσερα.

Είναι πλέον αδύνατο να μπορεί κάποιος να βαδίσει στη Χαλκίδα. Και όχι μόνο αδύνατον, αλλά και πολύ επικίνδυνο, όσο προσοχή και αν επιδείξει σε κάθε του βήμα.

Τα πεζοδρόμια είναι μόνο για τα αυτοκίνητα (!)

Εύβοια, επικίνδυνο, Χαλκίδα
Τα πεζοδρόμια είναι και για τα αυτοκίνητα
Εύβοια, επικίνδυνο, Χαλκίδα
Πεζοδρόμια μόνο στα χαρτιά

Σε όποια πεζοδρόμια δεν έχει παρκάρει κάποιο αυτοκίνητο, είναι γεμάτα παγίδες από τρύπες που έχουν ανοίξει λόγω καθιζήσεων του εδάφους ή από αφαιρέσεις τμημάτων τους λόγω παλαιών έργων και φθοράς.

Εύβοια, επικίνδυνο, Χαλκίδα
Πεζοδρόμια γεμάτα παγίδες

Φυσικά ούτε να γίνεται λόγος για προστασία των συνανθρώπων μας των ΑΜΕΑ, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν με σπασμένα κεφάλια, πόδια, χέρια, κ.λπ., στην προσπάθεια τους να βαδίσουν στα πάνω στα πεζοδρόμια που μόνο στα χαρτιά υπάρχουν.

Δεν φτάνουν όλα αυτά, το μεγαλύτερο μέρος των πεζοδρομίων έχει γίνει χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων.

Και το πρόβλημα είναι πιο έντονο για όσους περπατούν στον δρόμο. Αφού δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, πολλοί βαδίζουν στον δρόμο.

Και τότε ακολουθεί ένα επικίνδυνο σκηνικό. Τα αυτοκίνητα να είναι πίσω τους και να μαρσάρουν προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Δεν τολμάς να διαμαρτυρηθείς γιατί τότε θα ακούσεις τα “γαλλικά” τους, συνοδευόμενα με απειλές χωρίς να αποκλείεται να φας κάποια μπουνιά.

Στο νοσοκομείο από ότι φαίνεται θα πας, είτε από μπουνιά, είτε από τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια.

Εύβοια, επικίνδυνο, Χαλκίδα
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καταλήξεις στο νοσοκομείο αν δεν κοιτάς κάτω

Και εκεί που περπατάτε αμέριμνοι κινδυνεύετε με καρούμπαλο αν δεν προσέξετε και πέσετε πάνω σε καμμία κολώνα.

Εύβοια, επικίνδυνο, Χαλκίδα
Κινδυνεύεις και με καρούμπαλο αν δεν προσέξεις

Το όλο αυτό τραγικό σκηνικό είναι σε καθημερινή βάση και το ζουν όσοι κάνουν το λάθος να κινούνται στη Χαλκίδα με τα πόδια.

Εύβοια, επικίνδυνο, Χαλκίδα
Για να περάσει αυτό το πεζοδρόμιο ένα άτομο με καροτσάκι, θα πρέπει να φωνάξει 2 με τρεις περαστικούς για να τον βοηθήσουν

Για το αν υπάρχουν ευαισθησίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η παραπάνω φωτογραφία είναι όσες χίλιες λέξεις. Για να περάσει αυτό το πεζοδρόμιο ένα άτομο με καροτσάκι, θα πρέπει να φωνάξει 2 με τρεις περαστικούς για να τον βοηθήσουν να συνεχίσει την πορεία του και να περάσει τα εμπόδια.

Πεζοδρόμια δεν υπάρχουν και από την άλλη αν βρεθείς στον δρόμο ακούς κορναρίσματα για να πας δεξιότερα προκειμένου να σε προσπεράσουν τα αυτοκίνητα.

Σε όλη αυτή την τρέλα της Χαλκίδας προστέθηκε και η μόδα με τα ηλεκτρικά πατίνια. Αν βρείτε ένα μεγάλο πεζοδρόμιο τότε θα έχετε να αντιμετωπίσετε και τα πατίνια τα οποία είναι αθόρυβα και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια μπροστά σας κάνοντας παράλληλα ελιγμούς.

Για να είμαστε δίκαιοι, ακόμα πιο άθλια είναι η κατάσταση στα χωριά. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν υπάρχει συχνή κίνηση οχημάτων στους δρόμους και έτσι οι πεζοί τους χρησιμοποιούν σαν πεζοδρόμια.

Επίσης δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε σήμερα αλλά μια κατάσταση που διαιωνίζεται από την εποχή των πατεράδων μας.