5 συμβουλές για τη διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο

5 συμβουλές για τη διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο

Ο πιο προσωπικός χώρος στο σπίτι είναι εκεί που κοιμάστε και φροντίζετε τον εαυτό σας. Η κρεβατοκάμαρα είναι το δωμάτιο για ξεκούραση, εκεί που φυλάτε τα αγαπημένα σας αντικείμενα και ξεκινάει και τελειώνει η μέρα σας. Πριν επιλέξετε το στυλ του σκεφτείτε κάποιους βασικούς κανόνες:

  1. Επιλέξτε τα κατάλληλα έπιπλα

Πολλές φορές όταν πάτε σε ένα νέο σπίτι τα παλιά έπιπλα ίσως να μην ταιριάζουν στους νέους χώρους. Αν όμως έχετε τη δυνατότητα να τα αγοράσετε εκ νέου, ξεκινήστε το σχεδιασμό έχοντας κάτοψη του χώρου με μετρήσεις. Ειδικά σε μικρά σπίτια επιλέξτε λειτουργικά έπιπλα που δεν καταλαμβάνουν μεγάλη επιφάνεια και έχουν άπλετο αποθηκευτικό χώρο. Αν πάλι έχετε μεγάλους χώρους, ή πάνω από δύο υπνοδωμάτια προτιμήστε τη μίνιμαλ επίπλωση που θα επιτρέπει σε σας και τους καλεσμένους σας που θα φιλοξενείτε να κινείστε άνετα. Σε περίπτωση που σας φαίνεται άδειος ο χώρος, αντί για ογκώδη έπιπλα, προτιμήστε ένα σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο στο κάτω μέρος του κρεβατιού και μια πολυθρόνα. Οι διακοσμητές υποστηρίζουν ότι ο ιδανικός κανόνας είναι να απέχει το κρεβάτι από τα υπόλοιπα έπιπλα τουλάχιστον ένα μέτρο για να μπορείτε να κινείστε άνετα, χωρίς το φόβο ατυχήματος.

  • Ουδέτερα χρώματα

Σίγουρα ένα κόκκινο ή πετρόλ δωμάτιο, συμφωνεί με τις τάσεις της μόδας και ενός σύγχρονου σπιτιού. Όμως, οι πιο απαλές αποχρώσεις όπως της λεβάντας ή του κάκτου, είναι αυτές που προσφέρουν χαλάρωση ενώ αυτές του καπουτσίνο και του ροδιού, δημιουργούν την αίσθηση φιλοξενίας και άνεσης.

  • Μην αμελείτε το ταβάνι

Είναι συνήθως ένα σημείο του σπιτιού που δεν παίρνει την προσοχή που του αξίζει, ενώ στην ουσία είναι ο πέμπτος τοίχος. Βάψτε με ένα διαφορετικό χρώμα από το τυπικό άσπρο ενώ για μια πιο ρομαντική πινελιά διαλέξτε κρεβάτια με ουρανό ή κουνουπιέρα. Ένας άλλος τρόπος είναι να κρεμάσετε ένα εντυπωσιακό φωτιστικό. Με αυτούς τους τρόπους θα κάνετε το ταβάνι πιο ενδιαφέρον.

  • Μην το παρακάνετε με τη διακόσμηση

Κρατήστε το χώρο όσο πιο απλό γίνεται. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας αντικείμενα αλλά σκεφτείτε ότι το δωμάτιο θα δείχνει πιο μικρό και αποπνικτικό αν βάλετε πολλά. Κρατήστε τον κανόνα της μονάδας σε μεγάλα αντικείμενα, δηλαδή ένα κάδρο, ένα βάζο, μια κορνίζα και βάλτε πολλά κεριά.

  • Φτιάξτε ντουλάπες

Η ακαταστασία από τα διάσπαρτα ρούχα, είναι ικανή να χαλάσει όλη τη διακόσμηση ενός δωματίου. Οργανώστε τις ντουλάπες σας έξυπνα ώστε να υπάρχει πάντα χώρος για να τακτοποιούνται τα ρούχα και τα αξεσουάρ όπως οι ζώνες. Μια πρακτική λύση είναι και τα κουτιά αποθήκευσης που μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στην ντουλάπα και να τοποθετήσετε πιο άνετα κομμάτια όπως γάντια και κασκόλ. Αν έχετε ντουλάπες σε άλλα δωμάτια, κρατήστε τα ρούχα που φοράτε πιο συχνά στην κρεβατοκάμαρά σας έτσι ώστε να ετοιμάζεστε πιο γρήγορα. Ένας άλλος τρόπος προκειμένου να μην έχετε πεταμένα ρούχα στο υπνοδωμάτιο είναι τα τακτοποιείτε σε κρεμάστρες πίσω από την πόρτα ή σε έναν καλόγερο.