Κάνεις βόλτα στη Χαλκίδα και έχεις ημικρανίες; Μήπως πρέπει να ανησυχείς;

Έχεις τελειώσει την δουλειά και φεύγεις από το γραφείο με προορισμό να πας μία βόλτα για να ησυχάσεις.

Αρχίζει και πονά το κεφάλι σου, έχεις ημικρανίες, αλλά θα σου πούμε να μην ανησυχείς. Η βόλτα κάνει καλό και σου φτιάχνει την διάθεση. Όλα καλά μέχρι εδώ. Όμως πονάει το κεφαλάκι σου. Κάνεις ένα βήμα και ένας μεγάλος πόνος σε κάνει να μην θέλεις να προχωρήσεις.

Από που προέρχονται οι ημικρανίες;

Οι ημικρανίες προέρχονται από τους ιστούς και τις δομές που περιβάλλουν το κρανίο, ή τον εγκέφαλο επειδή ο ίδιος ο εγκέφαλος δεν έχει νεύρα που να προκαλούν την αίσθηση του πόνου.

Το λεπτό στρώμα ιστού που περιβάλλει τα οστά, οι μυς που ενθυλακώνουν το κρανίο, τα ιγμόρεια, τα μάτια και τα αυτιά, καθώς και ο λεπτός ιστός που καλύπτει την επιφάνεια του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού (μήνιγγες), οι αρτηρίες, οι φλέβες και τα νεύρα, όλα αυτά μπορούν να εκδηλώσουν φλεγμονή, ή ερεθισμό και να προκαλέσουν πονοκέφαλο.

Τι έχεις πάθει και έχεις ημικρανίες;

Πρώτα από όλα δεν χρειάζεται άγχος. Έχεις πάθει ημικρανίες που από τις ηλικίες 30-50 είναι συχνές.
Τώρα, γιατί συμβαίνει;

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι ένας από τους βασικούς «πυλώνες» της υγείας. Αν και οι ώρες ύπνου που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος διαφέρουν –άλλοι λειτουργούν μια χαρά με έξι ώρες ύπνου και άλλοι με τουλάχιστον οκτώ– οι ειδικοί σε γενικές γραμμές συνιστούν 7-9 ώρες καθημερινά. Οπότε την επόμενη φορά που θα σε πιάσουν οι ημικρανίες, σκέψου αν κοιμήθηκες αρκετές ώρες.