Η φυσική θεραπεία για την αρθρίτιδα είναι καλύτερη συγκριτικά με τα παραδοσιακά φάρμακα

φυσική θεραπεία για την αρθρίτιδα

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που επιλέγουν τη φυσική θεραπεία για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας προκειμένου να ανακουφίσουν τον χρόνιο πόνο και την φλεγμονή των αρθρώσεων. Μερικά αποδεδειγμένα από το χρόνο βότανα για την αρθρίτιδα είναι η κάνναβη, το τζίντζερ, ο κουρκουμάς κ.α. Δεν υπάρχει κλινική απόδειξη για τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας χρήσης φυσικών θεραπειών. Η παραδοσιακή φαρμακευτική αγωγή δεν πρέπει να αντικατασταθεί από αυτές τις θεραπείες, αλλά θα πρέπει να λαμβάνονται συμπληρωματικά  με τη φαρμακευτική αγωγή.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι μια συχνά χρησιμοποιούμενη φυσική θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Είναι ένα είδος λιπαρού οξέως που δεν παρασκευάζεται από το σώμα μας, επομένως απαιτούνται συμπληρώματα. Πιστεύεται ότι μειώνει τον σχηματισμό φλεγμονωδών χημικών ουσιών στο σώμα. Μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα αλλά αποτυγχάνει να εμποδίσει την εξέλιξη της νόσου. Τα ψάρια όπως οι σαρδέλες, ο σολομός και ο γαύρος έχουν άφθονα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε κάψουλες ιχθυελαίου από τα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Τα προϊόντα κάνναβης ή προϊόντα που περιέχουν CBD, είναι επίσης υψηλά σε περιεκτικότητα Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρών οξέων. Έχει αποδειχθεί ότι  η κάνναβη είναι εξαιρετικά ευεργετική για τον ανθρώπινο οργανισμό και έχει αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία τα συμπτώματα πολλών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Η Endoca διαθέτει μια πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων κάνναβης για να επιλέξετε εκείνο που καλύπτει τις ανάγκες σας. Ένα άλλο είδος βασικού λιπαρού οξέος γνωστό ως γ-λινολενικό οξύ βρίσκεται χρήσιμο στη θεραπεία της αρθρίτιδας. Μπορείτε να βρείτε αυτό το λιπαρό οξύ σε λάδι από σπόρους μαύρης σταφίδας, έλαιο κάνναβης και έλαια νυχτολούλουδου. Είναι αρκετά βοηθητικό στην ανακούφιση από τον πόνο.

Μελέτες δείχνουν ότι το εκχύλισμα φλοιού τζίντζερ και ιτιάς μπορεί να μειώσει τον πόνο της αρθρίτιδας καθώς αποτελούν χημικές ουσίες που βρίσκονται σε παραδοσιακές μη στεροειδείς αντιφλεγμονώδεις ενώσεις (ΜΣΑΦ). Μερικά γνωστά συμπληρώματα διατροφής για την αρθρίτιδα είναι η χονδροϊτίνη ιχθυέλαιο και η γλυκοζαμίνη. Η χονδροϊτίνη βοηθά στη μετακίνηση του υγρού στον χόνδρο ενισχύοντας την ικανότητα απορρόφησης κραδασμών και την απώλεια βάρους, ενώ τα ιχθυέλαια βοηθούν στον έλεγχο της φλεγμονής. Η γλυκοζαμίνη βοηθά στην παραγωγή χόνδρου και παρέχει μακροπρόθεσμη ανακούφιση από τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας. Είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει τη διάβρωση των αρθρώσεων με την πάροδο του χρόνου και ενισχύει τον χόνδρο της άρθρωσης.

Μερικά άλλα βότανα λειτουργούν επίσης ως φυσική θεραπεία για την αρθρίτιδα. Η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό που χρησιμοποιείται κυρίως για την οστεοαρθρίτιδα. Τα συμπληρώματα βιταμίνης Β δρουν ως αποτελεσματικό αναλγητικό. Αυτή η βιταμίνη είναι αρκετά αποτελεσματική στην παρεμπόδιση του εκφυλισμού του γόνατος που προκαλείται από μόρια ελεύθερων ριζών.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία για την αρθρίτιδα, αλλά μπορείτε να καθυστερήσετε την επιθετικότητα της νόσου ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή και διατηρώντας μια υγιή.