Σημαντική είδηση: Σεισμός 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια!

Γνωρίστε καλύτερα τα μαλλιά σας

μαλλιά

Όταν πρόκειται για τα γυναικεία μαλλιά, υπάρχουν πολλές πληροφορίες εκεί έξω. Και πολλές από αυτές είναι αντικρουόμενες.

Θα σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι χρειάζονται τα μαλλιά σας και πώς να τους δώσετε τη φροντίδα που τους αξίζει.

Ακολουθούν τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα μαλλιά σας:

Τα μαλλιά σας αποτελούνται από τρία στρώματα, το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά: τον φλοιό (το κέντρο), τον μυελό (το εσωτερικό στρώμα) και την επιδερμίδα (το εξωτερικό στρώμα). Ο φλοιός αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνες, οι οποίες αποτελούν περίπου το 90 τοις εκατό του όγκου των μαλλιών σας. Περιέχει επίσης νερό, μέταλλα, λιπίδια και χρωστικές ουσίες. Ο μυελός περιέχει χώρους αέρα που επιτρέπουν την ευελιξία και τη δύναμη των κλώνων σας. Η επιδερμίδα είναι σαν μια προστατευτική ασπίδα που εμποδίζει τα βακτήρια να εισέλθουν στους άξονες της τρίχας σας.

Το τριχωτό της κεφαλής σας παράγει φυσικά έλαια που ονομάζονται σμήγμα και διατηρούν το τριχωτό της κεφαλής σας υγιές και αποτρέπουν την ξήρανση. Το σμήγμα καλύπτει επίσης όλο το μήκος των κλώνων σας, ώστε να φαίνονται λαμπερά όταν είναι υγιή. Όταν ξεπλένετε το σμήγμα με σαμπουάν ή άλλα προϊόντα, στην πραγματικότητα απομακρύνετε αυτά τα έλαια μαζί με σωματίδια βρωμιάς και νεκρά κύτταρα του δέρματος που διαφορετικά θα συσσωρεύονταν στο τριχωτό της κεφαλής σας με την πάροδο του χρόνου, αν δεν τα αφήνατε. Επιλέγετε ορθά τα έλαια, προτείνεται το έλαιο Moroccanoil,  τα προϊόντα που τοποθετείτε γενικότερα  και αραιώστε τα διαστήματα που πραγματοποιείτε βαφές με επεμβάσεις όπως Balayage ή Ombre που θα σας δώσουν την αλλαγή που χρειάζεστε χωρίς να επιβαρύνουν τα μαλλιά σας στο σύνολο τους.

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύομαι;

Θα πρέπει να κουρεύεστε κάθε έξι εβδομάδες περίπου αν έχετε μακριά μαλλιά, μία φορά κάθε τρεις μήνες αν έχετε μεσαίου μήκους μαλλιά και μία φορά κάθε έξι μήνες για κοντά στυλ, όπως bob ή pixie cut. Αν προτιμάτε να κόβετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, τότε προσπαθήστε να μην περνάτε περισσότερο από δύο μήνες μεταξύ των κοψίματα, επειδή η ψαλίδα είναι πιο δύσκολο να επιδιορθωθεί όταν έχει μεγαλώσει πολύ

Η φροντίδα των μαλλιών σας αποτελεί σημαντικό μέρος της εμφάνισης και της ευεξίας σας. Μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά από χτενίσματα, κοψίματα και χρώματα που ταιριάζουν στο σχήμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Το σωστό χτένισμα μπορεί να σας κάνει να νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το λάθος μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ότι θέλετε να κρυφτείτε κάτω από ένα καπέλο. Το σωστό κούρεμα και χρώμα θα τραβήξει την προσοχή στα καλύτερα χαρακτηριστικά σας, ενώ το λάθος θα κάνει το αντίθετο.

Τα μαλλιά σας αποτελούνται από νεκρά κύτταρα που αποβάλλονται με φυσικό τρόπο και ξαναβγαίνουν στο ίδιο μοτίβο που ήταν πριν. Αυτός ο κύκλος διαρκεί περίπου τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί από τη ρίζα έως τις άκρες στους περισσότερους ανθρώπους. Τα μαλλιά σας μεγαλώνουν μισή ίντσα ανά μήνα ή έξι ίντσες ανά έτος.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.