Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας 2022 – Εικόνες και ευχές

H γιορτή της μητέρας γιορτάζεται κάθε χρόνο και είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας.

Πολλοί ρωτούν πότε είναι η γιορτή της μητέρας 2022; Η γιορτή της μητέρας είναι σήμερα και ένα υπέροχο δώρο είναι ένα λουλούδι με όλη την αγάπη σας.

“Σ’ ευχαριστώ για την αγάπη, την υποστήριξη και τη φροντίδα που μου δίνεις κάθε μέρα. Σ’ αγαπώ! Χρόνια Πολλά μαμά!” είναι μία από τις πιο γλυκές ευχές.

Μια γλυκιά φωτογραφία από την Δήμαρχο Χαλκίδας

Μια γλυκιά φωτογραφία ανέβασε στο facebook η Δήμαρχος Χαλκίδας Έλενα Βάκα ενόψει της γιορτής της μητέρας. Στην φωτογραφία είναι με την μητέρα της και αναγράφει τα ακόλουθα: “Γιορτή της μητέρας Γιορτή της δικής μας, ξεχωριστής μαμάς. Αυτής που όσο κι αν μεγαλώνει και δοκιμάζεται, μας δίνει το δώρο να είμαστε και να νιώθουμε παιδιά. Χρόνια πολλά μαμά, με όμορφες αναμνήσεις πάντα”

Η Γιορτή της Μητέρας, στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.

Πότε είναι η γιορτή της μητέρας 2022;
Daiga Ellaby Unsplash

Η αμερικανίδα Άννα Μαρία Τζάρβις ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.

Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Το 2022 η γιορτή της μητέρας θα γιορταστεί την Κυριακή 8 Μαϊου.