Εύβοια: Γυναίκα πέθανε την ώρα που μάζευε ελιές

Θρήνος σε χωριό της Εύβοιας από τον ξαφνικό θάνατο γυναίκας
Θρήνος σε χωριό της Εύβοιας από τον ξαφνικό θάνατο γυναίκας

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την άτυχη γυναίκα από το χωράφι στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Αιφνίδιος θάνατος σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2022 σε χωριό του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων. 62χρονη γυναίκα βρίσκονταν στο χωράφι και μάζευε ελιές.

Θρήνος σε χωριό της Εύβοιας από τον ξαφνικό θάνατο γυναίκας

Η άτυχη γυναίκα την ώρα που βρίσκονταν στο χωράφι, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Άμεσα στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διασώστες που προσπάθησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Οι διασώστες έκαναν ΚΑΡΠΑ στην γυναίκα, προσπαθώντας να την επαναφέρουν στη ζωή. Δυστυχώς η 62χρονη είχε ξεψυχήσει. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση λιποθυμίας;

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε μόλις λιποθυμήσει κάποιος είναι να ελέγξουμε αν αναπνέει. Θα πρέπει να επικοινωνήσουμε αμέσως με το Ε.Κ.Α.Β αν το άτομο:
– Θα πρέπει να δούμε αν λιποθυμάει συχνά
– Είναι σημαντικό να εξετάσουμε αν συνέρχεται γρήγορα
– Έχει λιποθυμήσει ενώ κάθεται ή ξαπλώνει
– Έχει λιποθυμήσει χωρίς προφανή αιτία

Μία λιποθυμία μπορεί να προκαλέσει κατάγματα λόγω της πτώσης ή ακόμα αιμορραγία στον εγκέφαλο λόγω χτυπήματος στο κεφάλι. Τα συμπτώματα είναι η το να φαίνεται χλωμός, να έχει αδυναμία στις κινήσεις του, να παραπονιέται ότι ζαλίζεται, να μην ακούει καλά, να μην βλέπει καλά, να ζαλίζεται, να είναι ιδρωμένος και να έχει απώλεια μνήμης.

Πως καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει απώλεια των αισθήσεων;

Η απώλεια των αισθήσεων αναφέρεται στην αδυναμία απόκρισης έναντι άλλων ανθρώπων και δραστηριοτήτων. Συχνά, καλείται κώμα ή κωματώδης κατάσταση.

Μπορούν να συμβούν και άλλες αλλαγές στη συνείδηση χωρίς να είναι κανείς αναίσθητος. Η απώλεια των αισθήσεων, ή οποιαδήποτε άλλη ΞΑΦΝΙΚΗ αλλαγή στη νοητική κατάσταση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ιατρικό επείγον. Εάν κάποιος είναι ξύπνιος αλλά με μειωμένη εγρήγορση, κάντε του κάποιες απλές ερωτήσεις. Θα πρέπει να τον ρωτήσετε για το ποιο είναι το όνομα του, τι ημέρα και έτος έχουμε καθώς και ποια είναι η ηλικία του. Οι λάθος απαντήσεις ή η αδυναμία απάντησης στις ερωτήσεις υποδηλώνουν μεταβολή της νοητικής κατάστασης.