Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στην Κάρυστο Ευβοίας.
Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη κοντά σε οικισμό, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη για να περιορίσουν το μέτωπο και να μην απειληθούν σπίτια.
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν αρχικά 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 20ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα. Στη μάχη της αεροπυρόσβεσης ρίχτηκαν 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.
Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες του Δήμου Καρύστου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Λίγη ώρα αργότερα οι δυνάμεις ενισχύθηκαν. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αυτή την ώρα επιχειρούν 36 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 20ης ΕΜΟΔΕ και 12 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα συνεχίζουν τις ρίψεις.
Η περιοχή της Καρύστου, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου, βρίσκεται σήμερα σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Ένα χωριό στην Εύβοια βυθίστηκε στο πένθος
Τραγωδία σε χωριό της Κύμης: Γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή
Αλιβέρι: Έφυγε από την ζωή ένας υπέροχος άνθρωπος
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News


