Φωλιά κορωνοϊού είναι και τα σχολεία της Εύβοιας

Από την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια άνοιξαν ξανά τις αίθουσες για να υποδεχθούν μαθητές, με εξαίρεση τα Λύκεια στη Χαλκίδα.

Σταδιακά, την περασμένη εβδομάδα έκλειναν περισσότερα σχολεία λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στη Χαλκίδα, μέχρι που αποφασίστηκε από το κράτος να κλείσουν οριστικά στις κόκκινες περιοχές.

Το ανησυχητικό εύρημα είναι αυτό που αφορά στα κρούσματα στις μικρές ηλικίες. Μέχρι τώρα, υπήρχε η αίσθηση αλλά και τα στατιστικά στοιχεία, που έδειχναν ότι τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο τόσο από το να νοσήσουν όσο κι από το να μεταδώσουν τον ιό, τα πράγματα όμως έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά. Ειδικότερα με την εμφάνιση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού, από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Νότιο Αφρική, στη χώρα μας.

Η ευκολότερη μετάδοση του ιού λόγω των μεταλλάξεων έχει φέρει σε δύσκολη θέση και τα παιδιά, και το δείγμα γραφής την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των Γυμνασίων και των Λυκειών και στην Εύβοια αλλά και με τη συμπλήρωση τριών εβδομάδων από την επαναλειτουργία Δημοτικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών είναι πια αντιπροσωπευτικό.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Απριλίου 2023; Τι ώρα εμφανίζονται στα ΑΤΜ

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Απριλίου 2023; Τι ώρα εμφανίζονται στα ΑΤΜ

Φωτοβολταϊκα επιδότηση 2023: Πότε αρχίζει;

Μόλις δεις αυτή τη φωτογραφία στην Εύβοια έρχεται το διαζύγιο!

Χαλκίδα: Σε ποια πάρκα θα γίνει ανάπλαση;

Θα πάθετε πλάκα αν δείτε πόσο χιόνι έπεσε στην Εύβοια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει στο σήριαλ Στοργή;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις