Έξτρα επίδομα παιδιού 2022: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Αρκετά χρήματα κρύβει το έξτρα επίδομα παιδιού και μάλιστα μιλάμε για μιάμιση δόση επιπλέον

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει να έχει γίνει η αίτηση. Για όσους έκαναν αίτηση, η πέμπτη δόση για το επίδομα παιδιού 2022 θα καταβληθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2022.

Εως τον Δεκέμβριο, οι περισσότεροι δικαιούχοι θα έχουν υποβάλει αιτήσεις για την καταβολή του δίμηνου επιδόματος, οπότε δεν φαίνεται να προκύπτει πρόβλημα, όπως είχε συμβεί το Πάσχα 2022 με την εκ των υστέρων υποβολή των αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού παραμένει συχνά κλειστή, όπως συμβαίνει και αυτές τις ημέρες (από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου) προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία εκκαθάρισης για την πληρωμή της τέταρτης δόσης.

Πότε μπαίνει το επίδομα παιδιού;
Επίδομα παιδιού πληρωμή- Sandy Millar on Unsplash

Σε μια ανάλογη περίπτωση οι δικαιούχοι του έξτρα επιδόματος παιδιού Α21 δεν θα χάσουν τη μιάμιση δόση αλλά θα την πιστωθούν μετά την υποβολή και την έγκριση της αίτησής τους.

Πως θα συμπληρώσετε την αίτηση Α21- Ποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν;

Σε περίπτωση που το όνομα του παιδιού έχει καταχωρηθεί ήδη στον ΑΜΚΑ πρέπει να ακυρώσετε την αίτηση Α21 και να υποβάλετε οριστικά νέα. Αν το παιδί εξακολουθεί να εμφανίζεται χωρίς όνομα και μετά την ακύρωση της αίτησης, πρέπει να πάτε στο ΚΕΠ και να δηλώσετε το όνομα του παιδιού σας στον ΑΜΚΑ. Στη συνέχεια, να ακυρώσετε πάλι την αίτηση Α21 και να υποβάλετε οριστικά νέα.

Για τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2004 και μετά, δεν ζητείται ο ΑΦΜ. Εντούτοις, για τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2003 και πριν, ο ΑΦΜ είναι υποχρεωτικός. Αν αυτός ο ΑΦΜ δεν έχει καταχωρηθεί στο μητρώο του ΑΜΚΑ, τότε οι πολίτες παραπέμπονται σε ΚΕΠ, για να ενημερώσουν το μητρώο ΑΜΚΑ με τον αντίστοιχο ΑΦΜ, καθώς δεν μπορεί να γίνει ενημέρωση του μητρώου ΑΜΚΑ, μέσω της αίτησης Α21.