Πότε αρχίζει το εξοικονομώ 2022-2023;

εξοικονομω 2022, εξοικονομω 2021, εξοικονομω αυτονομω, εξοικονομω ανακαινιζω, εξοικονομω 2023, εξοικονομω 2022-2023, εξοικονομω για νεουσ
Εξοικονομώ για νέους: Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα

Ο οδηγός του νέου αυτού προγράμματος αναμένεται να δημοσιευθεί τον Νοέμβριο και μετά από την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης θα ακολουθήσουν όροι προϋποθέσεων.

Ένα νέο εξοικονομώ 2022 θα σας δώσει την ευκαιρία, να ανακαινίσετε όλο το σπίτι με επιδότηση ακόμα και μέχρι 35.000 ευρώ, ενώ η πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο.

Ένα νέο εξοικονομώ αυτονομώ που πολλά προνόμια έχουν συγκεκριμένοι δικαιούχοι. Στο τέλος του έτους ξεκινά το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω» για νέους από 18 έως 39 ετών, συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ.

Εξοικονομώ για νέους: Πότε αρχίζει το πρόγραμμα

Το εξοικονομώ θα βοηθήσει 20.000 νέους μέχρι 39 ετών να κάνουν σαν καινούριο το σπίτι τους και να κάνουν ριζική ανακαίνιση.

Το πρόγραμμα εξοικονομώ χωρίζεται σε δύο ενότητες. Θα υπάρχει το εξοικονομώ για Νέους που περιλαμβάνει παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης – ψύξης, συστήματα παροχής ζεστού νερού χρήσης και smart home.

Τέλος θα υπάρχει και το ανακαινίζω για νέους που περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανακαίνισης, όπως ανακαίνιση χώρων μπάνιου και κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου, αντικατάσταση και επισκευή ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων αλλά και πατωμάτων. Βασική προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η ένταξη πρώτα στο σκέλος «Εξοικονομώ».