Προαγωγικές εξετάσεις Γυμνασίου και Λυκείου 2022: Πότε ξεκινούν;

Πότε αρχίζουν οι προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια-Λύκεια για το 2022;

Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις Γυμνασίου και εξετάσεις Λυκείου; Και όμως, πριν το Πάσχα 2022, ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους από το Υπουργείο Παιδείας.

Τα γυμνάσια θα κλείσουν τα σχολεία όπως το 2019. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, έληξαν τα μαθήματα στα γυμνάσια.

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, έληξαν τα μαθήματα στα Λύκεια. Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία έκλεισαν για τις καλοκαιρινές διακοπές στις 15 Ιουνίου.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2022;
Η λήξη μαθημάτων στα γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μάη. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις. Photo by Anton Sukhinov on Unsplash

Πέρσι το τελευταίο κουδούνι ήχησε στις 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Τα δημοτικά σχολεία έκλεισαν στις 25 Ιουνίου.

Αφού φέτος δεν υπήρξε παράταση, τα γυμνάσια κλείνουν για εξετάσεις όπως το 2019. Έτσι η λήξη μαθημάτων στα γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μάη. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι εάν αφαιρέσουμε τις γιορτές, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, απέμειναν, ελάχιστες ημέρες ημέρες μάθημα για τα Λύκεια και για τα Γυμνάσια. Αν μάλιστα αφαιρέσουμε και τις εκδρομές, τότε απομένουν ακόμα πιο λίγες.

Στα τέλη του Μαϊου αρχίζουν οι προαγωγικές εξετάσεις στην πρώτη και δευτέρα Λυκείου.

Στην πρώτη λυκείου θα εξεταστούν σε Ελληνική Γλώσσα (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία), Μαθηματικά (Άλγεβρα και Γεωμετρία), Ιστορία, Φυσικές Επιστήμες (μόνο οι κλάδοι Φυσική και Χημεία) και Αγγλικά.

Στην Β Λυκείου σε Ελληνική Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικές Επιστήμες, Μαθηματικά, Αγγλικά
και όλα τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού.

Σε ό,τι αφορά στις εξετάσεις γυμνασίων που πραγματοποιούνται από την πρώτη έως και τις 15 Ιουνίου, προκύπτει ότι τα 7 μαθήματα θα εξεταστούν σε έξι ημέρες, που απομένουν κενές, καθώς τις υπόλοιπες θα διενεργούνται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται νωρίτερα.

Στόχος είναι να ανακοινωθούν νωρίτερα οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.