Η Εύβοια «βράζει»: Αυτές οι 3 πόλεις είναι στο «κόκκινο» – Δείτε πού χτυπάει 44άρια ο υδράργυρος

Η Εύβοια βρίσκεται σε πύρινο κλοιό, με τον καύσωνα να δοκιμάζει τις αντοχές ολόκληρου του νομού

Εύβοια νέα και ειδήσεις

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τρεις πόλεις να βρίσκονται κυριολεκτικά στο «κόκκινο» και τους κατοίκους να αναζητούν μάταια μια ανάσα δροσιάς.

Στο επίκεντρο της θερμικής επίθεσης βρίσκεται η πρωτεύουσα, η Χαλκίδα, όπου ο υδράργυρος φλερτάρει επικίνδυνα με τους 42 βαθμούς Κελσίου, μετατρέποντας την πόλη σε ένα πραγματικό καμίνι.

Παρόμοια είναι η εικόνα στο Αλιβέρι, περιοχές που παραδοσιακά καταγράφουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες στο νησί και τώρα αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας ζέστης που ξεπερνούν τους 32 βαθμούς.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα Ψαχνά κατέγραψαν θερμοκρασία 43,9 βαθμούς Κελσίου.

Οι ειδικοί της ΕΜΥ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως ο καύσωνας θα επιμείνει, με την κορύφωσή του να αναμένεται την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ακόμη και οι νύχτες δεν προσφέρουν ανακούφιση, καθώς οι ελάχιστες θερμοκρασίες παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, κοντά στους 29 βαθμούς.

Οι αρχές συνιστούν ψυχραιμία και αυξημένη προσοχή, καθώς η ανακούφιση από το κύμα ζέστης δεν αναμένεται πριν από την Κυριακή.


Περισσότερα νέα από την Εύβοια

Χαλκίδα: Πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το παζάρι της Αγίας Παρασκευής 2026

Τρομακτικό τροχαίο στη Χαλκίδα, άντρας ήταν πεσμένος για αρκετά λεπτά στον δρόμο

1.021 μέτρα μυστήριο δίπλα στη Χαλκίδα, που οι δορυφόροι δεν μπορούν να νικήσουν Μύθος ή αλήθεια;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ